NA IMPRESIVNOJ LOKACIJI

'Plutajući' stan koji spaja ugodno s korisnim

Što kažete na ovaj fantastičan stan koji oduševljava interijerom, ali i pogledom?

Poznati studio Urban Soul Project osmislio je jedan od najneobičnijih stanova koji smo ikada imali prilike vidjeti. Smješten u Solunu u Grčkoj, ovaj je neobičan stambeni prostor bez sumnje savršen primjer neutralnog suvremenog dizajna interijera pod najneočekivanijim kutovima.

S obzirom na to da je pogled na more ono što dominira u stanu, interijer je u skladu s time uređen vrlo minimalistički i jednostavno. Ništa nije prepušteno slučaju. Ipak, sve zajedno ima onu suptilnu dozu luksuza u prostoru pa tako stan ne djeluje ni sterilno ni dosadno.

Vlasnici su od dizajnera tražili spavaću sobu s walk-in garderobnim ormarom i modernom kupaonicom, sobu za goste, dnevni boravak te kuhinja i blagovaonica s dovoljnom količinom spremišnog prostora. To su i dobili zahvaljujući pametnim rješenjima i multifunkcionalnom namještaju u stanu.

Pilikom uređenja stana korištene su jednostavne, pravilne linije, ali i poneki geometrijski motiv koji se protežu cijelom površinom. Čak ni boje nisu pretjerane, sve je dizajnirano s dozom neutralnosti i dobrog ukusa, a zahvljujući upravo bijeloj podlozi cijeli prostor djeluje još prostranije i veće. Upravo je zbog toga korištena neutralna paleta boja.

Sav namještaj korišten pri samom opremanju stana izrađen je po mjeri kako bi se što bolje i kvalitetnije iskoristio svaki kvadrat u prostoru. Osim impresivnog interijera, ne smijemo zanemariti ni lokaciju koja ostavlja bez daha.

Izvor: Trendir

Foto: Stef Tsakiris

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 17:00