UGODNO I LUKSUZNO

Podno Kozjaka i s prekrasnim pogledom na Kaštelanski zaljev, vila Aria je idealno mjesto za odmor

 STUDIO 2
Osim same kuće tu je i prostrana okućnica u koju se smjestila prekrasna vanjska kuhinja te bazen i hidromasažna kada

Vila Aria u Kaštel Gomilici dobila nas je na prvu. Ugodno smještena podno Kozjaka s fascinantnim pogledom na plavetnilo Kaštelanskog zaljeva ova kuća je idealna za jedan dobar odmor daleko od sviju. Kako saznajemo od vlasnice vile Arie, kuća je zapravo rekonstrukcija stare građevine koju su morali u potpunosti srušiti da bi u istim gabaritima izgadili potpuno novu luksuznu vilu za odmor.

image
STUDIO 2
image
STUDIO 2
image
STUDIO 2
image
STUDIO 2

Projekt arhitekture potpisuje arhitektonski ured Arhitektura Filip Tadin (filiptadin), a za izvođenje projekta su se pobrinuli iz tvrtke Rocoso, dok je za projekt dizajna interijera angažiran Studio 2 (studio2.) pod vodstvom dizajnerice Liliane Lelas.

image
STUDIO 2

Kuća se proteže na 260 metara kvadratni na dvije etaže. Osim same kuće tu je i prostrana okućnica u koju se smjestila prekrasna vanjska kuhinja te bazen i hidromasažna kada. Pročelje kuće idealno se uklapa u zatečeni okoliš - jasne i čiste linije, nenametljive boje i prirodni materijali izražavaju poštovanje prema lokaciji i naslijeđenoj tradiciji.

image
STUDIO 2
image
STUDIO 2
image
STUDIO 2

Slična priča se nastavlja i u interijeru. Kako nam sama dizajnerica govori ni u kojem obliku nisu htjeli pretjerivati, htjeli su zadržati tu jasnoću i dodati primjernu dozu luksuza. Saznajemo da su dizajnerica i vlasnica prijateljice pa su zajednički došle do same ideje uređenja interijera.

image
STUDIO 2
image
STUDIO 2
image
STUDIO 2
image
STUDIO 2

U samom prizemlju kuće se smjestio komforan otvoreni prostor u kojem se spajaju dnevni boravak, blagovaonica i kuhinja. - Smatram da kuće za odmor ne trebaju biti prenatrpane kojekakvim stvarima, ipak dolazite na odmor i trebate se osjećati ugodno, stoga se odlučujem zadržati tu jednu prozračnost jasnih linija u koju uklapam samo nužne stvari, a dozu luksuza postižem u odabiru materijala i dizajna - kaže dizajnerica Liliana.

image
STUDIO 2

Promišljeno i odmjereno postavljena prekrasna dizajnerska rasvjeta, zanimljive umjetnine i velike mramorne pločice svjedoče onome što dizajnerica govori. Stvara se ugodan i prozračan prostor koji vam daje da dišete punim plućima. Jedino područje koje dizajnerica odlučuje posebno naglasiti je stubište koje izgleda poput velike umjetničke slike. Konzolno skulpturalno stubište rađeno je od hrasta i postaje glava zvijezda prostora sa svojom plavom pozadinom koja kao da reflektira morsku pučinu na koju se nastavlja glamurozna zidna tapeta, a sve je fino uokvireno u razigranoj ogradi u zlatnoj boji.

image
STUDIO 2
image
STUDIO 2

Kako se penjete tim istim stubištem dolazite na drugu etažu na kojoj su smještene četiri spavaće sobe s pripadajućim kupaonicama. Jednaka ideja dizajna se nastavlja i u ovom drugom dijelu kuće, pribranost i bistrina s ponekim naglascima u detaljima poput terrazzo zida u kupaonici ili oslikanih zidova u sobama.

image
STUDIO 2

Saznajemo također kako je sve u kući rađeno po mjeri od stola pa do obiju kuhinja i kako su umjetničke slike smještene u dnevnom boravku posebno osmišljene za vilu Ariu od strane mlade umjetnice Tihane Mimice koja je dio dizajnerskog tima Studio 2.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. travanj 2024 15:57