U POSJETU

Pogledajte kako izgleda ured agencije Akter Public

Prozračno i suvremeno mjesto dom je kreativnih ideja

Lijepo i smisleno uređen interijer koji poziva na kreativnost i produktivnost bio je početna točka pri osmišljavanju radnog prostora Akter publica, hrvatske agencije za tržišno komuniciranje.

O uređenju samih ureda razgovarali smo s Dorom Juras Pivac, PR direktoricom, koja nam je otkrila sve posebnosti koje krije ovih 300-tinjak pomno osmišljenih kvadrata.

OTOK SREĆE

- Naše prostorije odvojene su po odjelima, no ne odvajaju nas zidovi, nego staklene stijene. Time dobivamo nužnan mir i tišinu, ali i otvorenu komunikaciju s kolegama - pojašnjava Dora naglašavajući kako uz urede njihov interijer sadrži i centralnu prostoriju, konferencijsku sobu, kuhinju te prostor namijenjen slobodnim trenucima i uživanju u ručku. Zaposlenici ga nazivaju “otokom sreće” jer se ovdje odvijaju najopušteniji i pritom najkreativniji radni sati. Svoje strateške i inovativne projekte Akter Public iz baze na zagrebačkoj Kajzerici stvara već dugi niz godina, no tek nedavnom selidbom u novi prostor zadovoljili su sve potrebe 40-ak zaposlenika, koliko agencija danas broji. Izgled novih ureda zasluga je, govori Dora, prijatelja arhitekata, ali i zaposlenika koji su u želji za bržim početkom rada u novom okruženju rado iznosili svoje ideje. Sve one realizirane su u samo nekoliko mjeseci, koliko je trajala renovacija prostora i konačno uređenje.

STAKLO I BILJKE

- Pazili smo da materijali budu lako održivi, no polagali smo i na estetiku. Ipak, nismo htjeli da zbog nje pati funkcionalnost, pa se upravo njoj ponekad davala prednost, osobito pri izradi i kupnji namještaja, govori nam Dora. Mnogo stakla, biljaka i pomno postavljene rasvjete ovaj prostor čine ugodnim, a bijela, ljubičasta i crna boja zidova odlični su i dosta upečatljivi akcenti u prostoru, osobito kad govorimo o zanimljivim crnim reljefnim panelima u konferencijskoj sobi. U svakom slučaju, čestitamo na lijepo promišljenom prostoru u kojemu je sigurno ugodno raditi.

Foto: Marko Todorov/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 00:08