NEVJEROJATNA TRANSFORMACIJA

Pogledajte kako je mračna i zastarjela kuća postala moderan obiteljski dom iz snova

 Blake Wang/A Lentil Design
Što kažete na renovaciju obiteljeske kuće koja nas je ostavila bez teksta?

Obiteljski dom od 82 kvadrata u koji vas vodimo danas nalazi se u Taipeiju, glavnom gradu Tajvana, te je zahvaljujući fantastičnoj renovaciji sada mnogo svjetlije i prostranije mjesto za život. Uređenje ove kuće koja je doživjela potpunu transformaciju potpisuje dizajnerski studio A Lentil Design.

Tročlana obitelj kupila je kuću staru 50-ak godina u kojoj od gradnje nije apsolutno ništa mijenjano, osim tek pojedinog komada namještaja. Renovacijom za koju su angažirali studio A Lentil Design, vlasnici su prvenstveno željeli unijeti više prirodnog svjetla u dnevni dio životnog prostora, boravak i blagovaonicu te napraviti određenu prenamjenu prostorija kako bi iskoristili svaki kvadrat u domu.

U tome su uspjeli i tako od nekad mračne i zastarjele kuće dobili prozračno mjesto za život. S obzirom na to da su hodnici i spavaće sobe sami po sebi nudili već ionako dovoljno mjesta za pohranu odjeće, vlasnici su garderobu koja je bila povezana sa spavaćom sobom odlučili 'maknuti' i pretvoriti ju u radnu sobu.

Vodili su se idejom da će jednog dana, ako zatreba, nova radna soba postati druga dječja soba. Tako sad pored dnevne zone i dvije spavaće sobe, prostor uključuje i radnu sobu te odvojen toalet od zasebne moderne kupaonice.

Ova obitelj često putuje u inozemstvo, a svatko od njih ima svoje ideje o tome kako ukrasiti prostorije u renoviranom domu. Suprug tako provodi puno vremena u boutique hotelima i pažljiv je prema detaljima, dok supruga obožava bilo kakve novitete u dizajnu. Što se tiče njihove kćeri, ona je ljubitelj umjetnina, a posebno slika. Tijekom renovacije, svaki član obitelji sudjelovao je u procesu i tako potaknuo dizajnerovu sposobnost da improvizira te zadovolji sklonosti klijenata zadržavajući ravnotežu.

Foto: Blake Wang/A Lentil Design

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 04:31