BOŽIĆNI SPEKTAKL

Pogledajte kako su za blagdane vlasnici uredili šarmantnu kolibu, jedinu u Gorskom kotaru s grijanim bazenom!

 Villa Ursus
Kada prođete kroz vrata kao da ste ušli u sasvim novi svijet čarolije, a sve ono obično ostaje za vama

Dobro došli u kolibu Villa Ursus u Smrečju, malom mjestu između Gerova i Tršća, samo 30 km od Delnica. Vlasnici kolibe su Aleksandra i Zlatko Marović koji uz kolibu u ponudi imaju i Apartmane 4M na moru pa se svim srcem posvećuju svakom detalju i svakom gostu.

Koliba je napravljena od drvenih trupaca i u njoj osim pločica u kupaonici nema gotovo ničeg betonskog. Vlasnici su je sagradili prije 10-tak godina a onda, kako to već život uredi, nije bilo vremena za završetak i korištenje i stajala je sama i čekala, vjeruju vlasnici, baš njih.

image
Villa Ursus
image
Villa Ursus
image
Villa Ursus
image
Villa Ursus

-Ugledali smo je u oglasniku i jednoglasno odlučiti da je to to ! Bila je na tržištu 24 sata. Naša kolibica koju smo dugo sanjali. Ja sam uvijek prepuna ideja, a zlatne ruke mog supruga mogu izvesti šta god ja poželim tako da je sve što danas vidite u kolibi moja ideja i njegovih ruku djelo. Sam je izradio kuhinju, stoliće, noćne ormariće, krevet, stepenice, preuredio centralno, kamin i podno, terasu i bazen... Dakle, ja sam zadužena za erupciju ideja, koordinator, nabava i dekorater. Dva smo mjeseca uređivali i gradili i prvi gosti već su kucali na vrata. Koliba se iznajmljuje tek dvije godine i u tako kratkom roku ima gotovo 6000 pratitelja i mnoštvo zadovoljnih gostiju, a mnogi se i rado vraćaju - priča zadovoljna vlasnica Aleksandra Marović.

Inače, ova koliba je vrlo kompaktno i pametno osmišljena i može primiti maksimalno 8 osoba, a da nitko ne spava u dnevnoj sobi. Sastoji se od prizemlja u kojem se nalazi dnevni dio sa kaminom čija nabava je bila prava avantura.

image
Villa Ursus
image
Villa Ursus
image
Villa Ursus

-Taj sam kamin poželjela nekoliko godina ranije no tada ga nismo imali kamo staviti a u trenu kada konačno jesmo, nije bio više dobavljiv u Hrvatskoj. Prijatelji su ga uspijeli naći u Sloveniji i mi smo krenuli preko šumskog prijelaza po njega. Pritom nam se pokvario auto, šlep služba nas je vratila kući da bi krenuli s drugim autom po kamin i kasno navečer bio je na mjestu a moje srce u jamici. Blagovanica se sastoji od stola za 4-8 osoba i gleda na predivnu prirodu i planine, terasu i vrt. Kuhinja nije velika ali je dobro iskorištena i sa baš svime što bi vam moglo zatrebati. Opremljena je do najmanje sitnice uz neizostavnu perilicu suđa, mikrovalnu, toster, aparat za kavu, blender, mikser, štapni mikser, vagu,kalup za tortu, pekaće i pribor za 12 osoba tu su i ledomat i filter za toplu i hladnu vodu za potpuni komfor. U kolibi možete pripremiti i miksanu hranu za najmanje i tortu za rođendan i pečenku za veliko društvo ali i pravu masterchef večeru. Tu je poprilična količina svih mogućih začina i čajeva koja stoji na raspolaganju gostima. Kuhinju od blagovaone djeli šank a kao i sve u kući uređena je u planinskom stilu, pravo drvo i tehnički detalji crne boje koji dodaju dozu elegancije. U prizemlju su još i dvije spavaće sobe, jedna sa bračnim krevetom a jedna sa krevetom na kat. Tu je i kupaonica sa tuškabinom, perilicom rublja i svim dodacima za ugodan boravak - detaljno opisuje vlasnica i nastavlja kako drvene stepenice vode na galeriju na kojoj je smještena igraoncia za djecu. Ovo je, naime, drvena prirodna kuća i tu nema plastičnih igračaka već najmlađe goste čeka drvena kućica za lutke, drvena kuhinjica i pista za autiće, kockice, slikovnice, knjige, društvene igre, pikado za velike i male i neizostavni play station. Na katu je i glavna spavaća soba – tzv. master bedroom. Velika spavaća soba sa vlastitim WC-om, umivaonikom, hidromasažnom kadom s predivnim pogledom, unikatnim noćnim ormarićima i udobnom foteljicom. Pravi raj za opuštanje a uz ambijentalnu rasvjetu romantika je zagarantirana. Kuća je opremljena centralnim grijanjem na struju i kaminom na drva. Vatrica u kaminu je toliko očaravajuća, a kamin fantastično grije da u kući jedino može biti vruće, nikada hladno. Za ljeto tu su i klima jedinice.

image
Villa Ursus
image
Villa Ursus
image
Villa Ursus
image
Villa Ursus

-Najdraži dio u godini nam je naravno Advent kada cjela koliba sjaji posebnom čarolijom a na ulazu je obavezno i čarobni sandučić u koji djeca Smrečja i naši mali gosti, ubacuju svoja pisma za djedicu a odgovor im čarolijom stiže na kućnu adresu. Ulazna vrata svojevrstan su čarobni portal. Kada parkirate pred kuću činit će se na oko mala i gotovo nezanimljiva, no kada prođete kroz vrata kao da ste ušli u sasvim novi svijet čarolije a sve ono obično ostaje za vama. Kuća je tako koncipirana da pogled i svi užici gledaju na osamu i stranu prema šumi pa je savršeno lako zaboraviti da ste u stvari relativno blizu civilizacije uronjeni u potpuniu čaroliju - sa velikim osmijehom priča vlasnica i dodaje kako su svi božićni dekori trenutno u kući prilagođeni planinskom stilu. Tako vas iz svakog kuta gleda neki gnomić, vjeverica, patuljak.. Kao u nekoj bajci i kao da mu je baš tu mjesto. Tu su i detalji poput starih skija i klizaljki.

image
Villa Ursus
image
Villa Ursus
image
Villa Ursus
image
Villa Ursus
image
Villa Ursus

Inače, i dvorište je bajkovito u ovoj kolibi, a ključnu ulogu tu igra bazen koji radi cijelu godinu i gosti se mogu bez problema kupati po snijegu, pod zvjezdama i s pogledom na planine. Temperatura vode zimi je 35 stupnjeva što ga čini jedinim bazenom u Gorskom kotaru koji je zaista grijani bazen a ne samo temperiran.

-Na proljeće stiže i sauna pa će time spa dio biti potpun. Ispred ograđenog dijela na padini koja se spušta prema potoku napravili smo i mali zaletni brežuljak za sanjkanje pa se naši gosti s veseljem spuštaju i uživaju. Na raspolaganju su im naravno i sanjke i tanjurići a veliko uređeno sanjkalište nalazi se u Tršću, samo 6 kilometara od nas - ističe vlasnica Aleksandra.

A koje su cijena po noćenju, pitamo vlasnicu za kraj.

- Cjene variraju ovisno o broju noćenja, broju osoba i terminu u godini a kreću se od 200 eura noć pa sve do 600 eura noć za doček Nove godine. No svaka je ponuda individualna i uvijek pokušavamo složiti najpovoljniju ponudu ili promo paket sa gratis danima i maksimalno izaći gostima u susret pa kad god je to moguće nudimo rani check in i kasniji chek out što čini 1 dodatni dan za uživanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 01:27