OBITELJSKA VIKENDICA

Pogledajte kakvu je kolibu uz jezero sagradio popularni glumac iz serije Breaking Bad

Glumci Aaron Paul i Bryan Cranston iz serije Breaking Bad

 ALBERTO E. RODRIGUEZ/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA/ALBERTO E. RODRIGUEZ/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

Na obalama netaknutog ledenjačkog jezera Payette u Idahu nema crvenih tepiha, konferencija, umjetničkog centra ni gužve poput one u Los Angelesu. Tamošnje atrakcije, kao što su rafting, termalni izvori, skijanje i restorani koji naginju cheeseburgerima i krumpirićima, više se sviđaju trekerima, nego jetsetterima. Najpopularnije lokalno biće je Sharlie, mitsko stvorenje nalik čudovištu iz Loch Nessa, iako je najvjerojatnije riječ o jesetri. Pa ipak, to područje za jednu je slavu osobu prožeto nostalgijom.

Aaron Paul, glumac koji se pojavljivao u Westworldu, a najpoznatiji po ulozi Jesseja Pinkmana u AMC-evoj seriji Breaking Bad, cijeli je život posjećivao ovo područje, budući da su njegovi baka i djed ovdje imali A-frame kućicu. Tako je i on prije par godina upravo na obali jezera odlučio sagraditi vikendicu u stilu planinarske kolibe iz snova za svoju obitelj, koja će im predstavljati bijeg od uobičajenih dnevnih obaveza.

Nakon isrcpne potrage Aaron i supruga Lauren pronašli su zemljište okruženo šumom veličine pet hektara, a zatim su kontaktirali arhitektonski studio Pearson Design Group iz Bozemana, Montana, te poznanika, dizajnera interijera Jakea Arnolda, koji su njihove želje pretvorili u stvarnost.

Aaron Paul je otvorio vrata svoje vikendice za Architectural Digest, gdje se opisuje kako kuća, u kojoj prevladava nepretenciozna elegancija, ima pet soba, a prožeta je komadima koje su izrađivali lokalni obrtnici. U cijeloj kući, uključujući stropove s gredama, nalazi se reciklirano drvo iz Wisconsina, a čak se na poprečnim gredama mogu vidjeti i stari tragovi sjekire. Sauna je, pak, obložena cedrovinom koja je iskorištena s divovskog stabla izvučenog iz jednog od tamošnjih jezera.

U blagovaonici se ističe stol od dasaka iznad kojeg su keramički lusteri čiji dizajn potpisuje Natalie Page za BDDW, dok je najupečatljiviji element svakako 13 tona teško kameno ognjište u dnevnom boravku.

Paul je otkrio i jednu zanimljivost; kuću naziva Camp Pretty Bird, inspiriran kućnim nadimkom kojeg koristi za svoju ženu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 05:51