D

Pogledajte loft vrijedan 49,5 milijuna dolara

Tribeca Loft Mansion spoj je industrijskog, modernog i tradicionalnog

Pronaći stan s viškom životnog prostora na Manhattanu jednako je dobitku na lutriji, a ovaj loft ima gotovo 2787 kvadrata.

Mi smo oduševljeni!

Premda je ova kuća sagrađena 1862. godine, cijela je u požaru izgorjela. Naknadno je renovirana, estetski i strukturalno. Povijesni šarm je zadržan i upotpunjen modernim dizajnom i pogodnostima modernog življenja kao što su lift, podrumsko košarkaško igralište i dvorana. Stil i ljepota ovoga lofta su neporecivi. Ima nevjerojatnih šest katova iznad prizemlja i dva kata ispod stambenog i poslovnog prostora, a da ne spominjemo krovnu terasu. Nije jasno hoće li se zgrada pretvoriti u više praktičnih stanova ili će ostati dom jedne obitelji.

Veliki kamin središte je dnevnog boravka, a vidljive cijevi i cjevovod odraz su činjenice da je zgrada nekad bila tvornica cipela.

Tamno tvrdo drvo poda prostoru daje klasičnu toplinu, a istaknute cigle naglašavaju industrijski izgled. Polica s knjigama koja se prostire duž cijelog zida od poda do stropa ovoj sobi daje epitet velike kućne knjižnice.

Kuhinja je po mjeri svakog chefa, s vrhunskim kućanskim aparatima i balkonom iznad. Umjesto tipičnih kuhinjskih ormarića, dizajneri su odabrali otvorene police za posuđe.

U nastavku kuhinje je velika klasična blagovaonica.

Glavna dnevna prostorija toliko je prostrana da spajanje dnevnog boravka i igraonice s biljarskim stolom nije bio nikakav problem. Ipak, najveću pozornost u tom prostoru privlače moderne staklene stepenice.

To impresivno stubište vidljivo je s tri zadnje etaže i vodi sve do otvorene galerije na vrhu kuće.

Spavaća soba je topla i privlačna, neutralnih boja i nijansi.

S modernom rasvjetom i tradicionalnom samostojećom kadom, kupaonica je doista raskošna.

Šesti kat ima pristup vrtnoj terasi, kao i stubište koje vodi na krovnu terasu. Krovni prozor osvjetljava cijeli prostor. Dizajn je ovdje naglašen modernim drvenim podom, zidovima i tepisima u kraljevskoj plavoj boji.

Šesti kat ima i glazbenu sobu opremljenu klasičnim i suvremenim instrumentima, kao i još jedan, “usputni” dnevni boravak s krovnim prozorom.

S krovne terase pruža se pogled na Manhattan.

Ovaj raskošni dom ima i fitness centar smješten u podrumu s pogledom na košarkaško igralište.

Kako vam se sviđa?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 07:46