Savršena kuhinja

Pogledajte ovu genijalnu prostranu kuhinju u adaptiranom potkrovnom stanu na Trešnjevci

 Robert Leš
Kuhinja je srce stana jer komunicira s dnevnim boravkom i blagovaonicom gdje se odvijaju aktivnosti, ali i s galerijskim prostorom

Zavirite s nama u genijalnu prostranu kuhinju koja je svojim tlocrtom, dizajnom i organizacijom postala najbolja prostorija adaptiranog potkrovnog stana u mirnoj ulici u zagrebačkom naselju Trešnjevka

Savršena kuhinja - uskliknuli smo svi u redakciji kada nam je ekipa iz Themelije poslala fotografije kuhinje koju su radili za mladi bračni par s dvoje male djece. Ova kuhinja dio je adaptiranog stana od stotinjak kvadrata u potkrovlju obiteljske kuće u mirnoj ulici u zagrebačkom naselju Trešnjevka.

image
Robert Leš
image
Robert Leš
image
Robert Leš
image
Robert Leš

Stan ima prostrani dnevni boravak i blagovaonicu s izlaskom na balkon te galerijski radni prostor. U nastavku blagovaonice je kuhinja u obliku slova U koja je samo jednim svojim dijelom naslonjena na zid. Ostatak kuhinje nalazi se u prostoru stana tako da je prema dnevnom boravku i blagovaonici postavljen šank za kojim se može i objedovati, dok su visoki kuhinjski ormari postavljeni tako da pregrađuju prostor stana i formiraju ulazni hodnik. Na taj način izbjegnuti su zidovi jer umjesto njih kuhinja dijeli prostor u različite funkcionalne cjeline koje se isprepliću. Kuhinja je Varenna, Poliform model s usađenom ručkom i u sjajnom bijelom laku u kombinaciji s mat antracit sivim plohama. Radna ploča i obloga zida su od elegantnog materijala coriana.

image
Robert Leš
image
Višenamjenski ormar sa skrivenim barom umjesto zida
Robert Leš

- Dva središnja visoka ormara su okrenuta krema kuhinji i tu se nalaze spremište za hranu i hladnjak. Poleđina ovih ormara je veliko ogledalo sa strane ulaznog hodnika koje, osim što je korisno kao "zadnja provjera" prije napuštanja stana, daje i zanimljive refleksije ormara preko puta. Dva bočna visoka ormara su okrenuta prema hodniku, od čega je jedan garderobni ormar smješten odmah uz ulazna vrata, a drugi s izvlačnim vratima je svojevrsni bar sa zalihom pića i koristi se iz blagovaonice. Poleđina ovih dvaju ormara je lakirano bijelo staklo koje daje ugodan odbljesak u kuhinji - objašnjavaju vlasnici.

Kuhinja je zapravo pravo srce stana jer komunicira s dnevnim boravkom i blagovaonicom gdje se odvija većina aktivnosti, a u kontaktu je i s galerijskim radnim prostorom koji se u ovoj obitelji često koristi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 19:22