Pogledajte posjed koji je nekad bio u vlasništvu Walta Disneyja

90 milijuna dolara vrijedna Carolwood nekretnina

Davne 1949. godine Lillian Disney i njezin suprug Walt kupili su parcelu zemlje na Carolwood Driveu i izgradili svoj dom iz snova. U dvorištu novog imanja Walt Disney sagradio je parnu željeznicu koju je i postavio na svojem imanju. Samostalno je podigao štalu u koju je smjestio kontrolnu sobu i pola milijuna vrijednu stazu uključujući nadvožnjak i 14 metara dugu tračnicu i podzemni tunel S-oblika skriven ispod ženinog cvjetnjaka. Vlak je ubrzo postao poznat kao Carolwood Pacific Railroad, a poslužit će kao dio inspiracije za stvaranje Disneylanda, prvog od njegovih istoimenih tematskih parkova.

Više od šest desetljeća kasnije, Carolwood nekretnina pojavila se na tržištu po cijena od 90 milijuna dolara i ubrzo prodala. Carolwood nekretnina bila je u vlasništvu Gabriela Brenera, izvršnog direktora privatne investicijske tvrtke Brener International Group i suvlasnika nogometne momčadi Houston Dynamo. On je kupio imanje za 8,45 milijuna dolara 1998. godine, godinu dana nakon što je Lillian Disney preminula.

Brener je srušio izvornu kuću, navodno prepunu azbesta i podigao je potpuno novu vilu 2001. godine. Nova kuća ima osam spavaćih soba, 17 kupaonica, prekrasan filmski boravak, tri bara, knjižnicu, teretanu, vinski podrum i dvije sigurne sobe, bazen i teniski teren. Vila je smještena iza vrata s visokom živicom i potpuno je skrivena od svojih susjeda, opremljena je sigurnosnim sustavom koji je dizajnirao poznati sigurnosni guru Gavin de Becker.

Iako Disneyjev izvorni dom iz snova više ne postoji, artefakti iz tog doba i dalje naseljavaju prostor. Podzemni tunel i dalje stoji na imanju uvučen diskretno. Ulaz je obilježen obraslim bršljanom i minijaturnim kamenom ispod luka s datumom “1950” – godina kada je željeznica počela s radom – ispisano je u kamenu. Štalu i stazu su davno preselili u Los Angeles u Griffith Park, a vlak je izložen u Walt Disney obiteljskom muzeju u San Franciscu.

Carolwood nekretnina službeno je bila na tržištu od listopada 2012., nakon što je neslužbeno bila uvrštena 2011. Agencija na svojoj stranici nije istakla ni cijenu ni slike (osim jedne fotografije) koja je bila dostupna javnosti. Brokeri su tada tvrdili da bi se imanje moglo svidjeti i domaćim i inozemnim kupacima, od kojih su najpoznatiji bogati Rusi, Saudijci i Britanci. Kada ljudi kupuju nekretninu u LA-u, pogotovo ove veličine, lijepo je znati tko su ti susjedi, a to područje u Holmby Hillsu bilo je i još uvijek jest “tko je tko” u Hollywoodu.

Doista. Holmby Hills sjedi na zapadu Beverly Hillsa i na jugu Bel Aira koji obuhvaća jednu trećinu onoga što se često naziva kao ekskluzivni Platinum trokut Los Angelesa. Zavidan je popis poznatih osoba iz prošlosti i sadašnjosti koje su pozvane s kućama u Holmby Hillsu. Među njima su: Hugh Hefner, Michael Jackson, Frank Sinatra, Marilyn Monroe, Gregory Peck, Barbra Streisand i Bing Crosby. Carolwood Drive posebno ima neke od najskupljih nekretnina u Americi, uključujući i Owlwood posjed, nekoć dom Sonny i Cher, Jayne Mansfield i Tonyja Curtisa.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite! :)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 03:39