Farralone nekretnina

Posjed za partyje

Kuća u kojoj se Marilyn Monroe sastajala s predsjednikom Kennedyjem

Krajem 1940-ih godina Dora Hutchinson, nasljednica bogatstva Chase Manhattan Banke, naručila je od arhitekata Pereira & Luckman, poznatima po Los Angeles International Airportu, a Pereira posebno zaslužnog za Kennedy Center Studio Theater i zgradu Transamerica Pyramid, da joj sagrade kuću malo izvan srca Los Angelesa u Kaliforniji. Nakon što je kuća završena 1951. godine postala je mjesto masovnih tuluma poznatih osoba s hollywoodske A-liste, poput Lucille Ball i Ave Gardner.

Nakon nekoliko godina Hutchinson je zamijenila Zapadnu obalu rodnim gradom New Yorkom, ostavljajući za sobom kuću za partyje. No, kuću nije prodala nego se u nju uselio, i to dugoročno, stanar Frank Sinatra. Više od 50 godina kasnije Chatsworth CA nekretnina, poznata jednostavno kao Farralone, našla se na tržištu nekretnina, i to je prvi put da je nekretnina poznate osobe izlistana u javnosti na prodaju. Tvrtka Coldwell Banker Previews International ponudila je posjed po cijeni od 12 milijuna dolara.

Kada bi zidovi mogli govoriti, otkrili bi da je ova kuća ugostila više slavnih osoba nego bilo koja kuća u Los Angelesu. Sinatra je unajmio imanje na gotovo deset godina, počevši od 1950-ih godina (vrijeme njegovih Rat Pack godina). Okupirao je 929 četvornih metara, četiri spavaće sobe u glavnoj kući sa 4,5 metara dugačkim staklenim zidom i 15-metarskim vanjskim bazenom. Imanje ima i gostinjsku kuću od 92 četvorna metra s jednom spavaćom sobom i odvojenim malim bazenom, koju je Sinatra rentao svojoj prijateljici, plavokosoj glumici Marilyn Monroe. Bazen se navodi kao mjesto na kojem je zanosna Marilynka snimila posljednje fotografije i, što je još zanimljivije, vjeruje se da je baš ta gostinjska kućica bila mjesto kasnih sastanaka zloglasne afere između Marilyn Monroe i predsjednika Jacka Kennedyja.

S obzirom na primamljivu povijest kuće, trenutni vlasnici kuću su restaurirali, dekorirali i uredili u duhu tog vremenskog razdoblja. Farralone imanje obuhvaća vinograd i parkiralište za 200 automobila. Posjetitelji prilikom ulaska na posjed moraju voziti po vijugavom privatnom putu do vrha brda, na kojem je smješten ljetnikovac okružen sa 1200 hektara prekrasne prirode. No, Farralone potencijal ne završava ovdje. Ovaj dom na vrhu brda može biti izvrsna investicija. Televizijski i filmski gledatelji zasigurno mogu prepoznati bazen i staklene stijene ove kuće u kojoj se snimilo mnoštvo poznatih filmova A produkcije: “Swordfish”, “Dreamgirls” i serija “Momci s Madisona” i “Kalifornikacija”. Usher je snimio glazbeni videospot “Burn” u tom istom bazenu. Ovo je kuća koja godišnje zaradi čak dva milijuna dolara na snimanjima. Tko je kupio i tko će kupiti ovu kuću neizvjesno je, vjerojatno će to biti osoba koja uživa u vrlo raskošnim partyjima budući da je ipak sagrađena u tu svrhu.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite! :)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 23:45