Visok je 135 metara!

Postavljanjem posljednjeg elementa, odsad se i službeno najviši objekt u Hrvatskoj nalazi u...

 Otto Barić & Partner Architecture
Investitoru je 2018. dodijeljena International Property Award - nagrada za najbolju visokogradnju poslovne namjene u Europi

Postavljanjem posljednjeg elementa arhitektonskog oblikovanja splitskog Dalmatia Towera taj je objekt i službeno postao najviši objekt u Hrvatskoj s visinom od 135 metara! U Dalmatia Toweru smjestit će se prvi hrvatski AC Hotel Split by Marriott s 214 smještajnih jedinica, i to 210 soba i četiri apartmana.

image
Robert Leš

Zahvaljujući specifičnom obliku tornja, sve će sobe imati pogled na more. Uz pet modularnih konferencijskih dvorana ukupnog kapaciteta 300 osoba, gostima će na raspolaganju biti i spa & wellness centar s unutarnjim bazenom i teretanom, à la carte restoran, bar i lounge. Otvorenje hotela očekuje se ovog ljeta. U hotelskom dijelu business centra (HTC) bit će smješteni i regionalni uredi međunarodno priznatih IT tvrtki. Dalmatia Tower je dio projekta Westgate Split koji se sastoji od dva tornja. Projekt Westgate Split projektirao je Otto Barić, a investitoru je 2018. dodijeljena International Property Award - nagrada za najbolju visokogradnju poslovne namjene u Europi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 08:44