SVIJETLO I PROZRAČNO

POTKROVLJE KOJE ODUŠEVLJAVA Život u 112 kvadrata

U svakom interijeru pa tako i u potkrovlju dnevni boravak mora imati direktan pristup iz ulaznog prostora i biti povezan s ostalim dnevnim sadržajima. U suvremenom konceptu otvorenog tlocrta, dnevni boravak s blagovaonicom i kuhinjom čini jedinstvenu cjelinu gdje članovi obitelji provode slobodno vrijeme zajedno.

Ovdje do izražaja dolaze fleksibilnost prostora i mogućnosti preklapanja različitih funkcija prema potrebi – veliko društvo okupljeno oko kamina ili svečani objed na proširenom stolu za blagovanje. Pri tome treba paziti da se zone ne presijecaju komunikacijskim putovima kako bi svaka funkcionalna cjelina sačuvala svoj mir i autonomiju – loš primjer je kad put prema blagovaonici i kuhinji prolazi ispred, primjerice, televizora.

Potkrovlje koje vam donosimo upravo ima sve karakteristike dobrog uređenja. Štoviše, u potpunosti je otvoreno i ima nesmetanu komunikaciju sa svim prostorijama. Površine je 112 četvornih metara, a sastoji se od kuhinje, blagovaonice, spavaće sobe, radnog prostora i dnevnog boravka čije središte čini predivan kamin. Jedina zatvorena prostorija u interijeru je kupaonica.

No, ono što zaista privlači pažnju zapravo jest odabir boja, materijala i namještaja. Drvene grede i namještaj u kombinaciji s bijelim ciglenim zidom i kontrasnim betonom pun su pogodak. Također, puno dnevnog svjetla i visoki gotovo "nevidljivi" ostavljaju dojam prostora većeg nego što zaista jest.

Izvor: behance

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 05:50