Ima baš dobrih

Poznati maloprodajni lanci trgovina sada prodaju pristupačne montažne kuće! Koju biste kupili?

 Muji
Mnogi sanjaju o utočištu u koje će pobjeći iz grada, na selu ili na plaži, ili o dodatnom prostoru u vrtu

Ideja da se elementi kuće sagrade na jednom mjestu, a montiraju na drugom ili mogućnost da se na jednom mjestu podigne modularna kuća, a zatim preseli na drugo mjesto nije nova, zapravo bismo se trebali vratiti u Rimsko Carstvo i otkriti prve primjere modularnih kuća. Brza rimska ekspanzija zahtijevala je kontinuirano stvaranje novih naselja (i utvrda) u osvojenim zemljama.

Međutim, upravo su u 20. stoljeću montažne kuće počele doživljavati svoj trenutak slave, zahvaljujući globalizaciji, on-line trgovini i napretku poštanskih i kurirskih usluga. Da ne spominjemo trenutnu mogućnost kupnje kuće jednim pritiskom na gumb, ili u obližnjem maloprodajnom lancu trgovina, što nas je potaklo da istražimo ponudu.

image
Palmako

MONTAŽNA KUĆA ANNA

Uz sve više ekonomskih i dizajnerskih prijedloga, montažna kuća Anna francuske multinacionalne maloprodajne korporacije Carrefour, posebno nam je privukla pažnju jer košta nešto više od 21.000 eura.

image
Palmako

Ako ste već odlučili nabaviti montažnu mini kuću, Anna je modularna kuća od drveta u kojoj možete imati sve što vam je potrebno za 21.672,41 €.

image
Palmako
image
Palmako

Ukupno ima 26,8 četvornih metara, a proizvodi ju tvrtka Palmako, međunarodni lider u drvenoj gradnji šupa, dječjih kućica i paviljona te, naravno, vrtnih kućica. Model kuće Anna koncipiran je u klasičnoj estetici seoske kuće, s ulazom tipa hodnik, obloženim prozorima, krovom koji imitira crijep... Izrađena je od FSC certificiranog drveta jele i stijenki debljine 70 mm.

image
Ônarc

MONTAŽNA KUĆA LITEN

Ekološka kuća Liten projekt je start up-a Ônarc, posvećenog dizajnu i gradnji, iza kojeg stoji Juan Roiga, vlasnik Mercadone, španjolskog lanca supermarketa. Ova je modularna kuća izgrađena od održivih materijala i stoji 39.000 eura.

image
Ônarc

Riječ je o samodostatnoj montažnoj kući male potrošnje, koja se napaja solarnom energijom i koju možete prilagoditi prema vlastitim potrebama. Ova mala kućica dolazi na parcelu po vašem izboru, a idealna je za sve koji žele povezanost s prirodom.

Liten montažna kuća slijedi principe kružnog gospodarstva. Ima toplinsku izolaciju, vrlo moćan sustav klimatizacije i možete birati vanjsku oblogu. U unutrašnjosti možete birati između keramičkih podova ili drvenog parketa za spavaću sobu, kuhinju ili kupaonicu.

image
Muji

KUĆA MUJI

Japanski maloprodajni lanac trgovina Muji poznat po svojoj minimalističkoj estetici i robnoj marki za kućanstvo, namještaj, modu, i između ostalog, proizvodnji montažnih kuća, a posebno im je zanimljiv posljednji model imena Yō no le koji košta oko 145.000 eura.

image
Muji
image
Muji
image
Muji

Prethodne montažne kuće tvrtke su Ki no Ie, Mado no Ie ili Window House te Tate no Ie. Razvili su i kompaktnu montažnu kuću od devet četvornih metara te surađivali s Konstantinom Grčićem, Jasperom Morrisonom i Naotoom Fukasawom na dizajnu tri montažne vikendice.

image
Muji

Yō no le prizemna je drvena kuća s velikom terasom. Interijer je otvorenog tlocrta i zauzima 74 četvornih metara, a može se dizajnirati po želji vlasnika.

image
Paco Marín

MONTAŽNA KUĆA OD 34 KVADRATA GOTOVA U SVEGA 60 DANA

Ova mini kuća održivog dizajna s otvorenom distribucijom upravo je postavljena u gradu Cuenci u Španjolskoj.

Dizajn i kvaliteta materijala bili su presudni u ovom projektu. Fasada ove montažne kuće izrađena je od pocinčanog čelika i ima trijem na kojem je užitak provoditi poslijepodne ili uživati ​​u večeri okruženi prirodom.

image
Paco Marín
image
Paco Marín
image
Paco Marín
image
Paco Marín

Unutra, ova mala kuća ima zidove i stropove obložene OSB drvom te hrastov pod. Sav namještaj integriran u kući dizajniran je po mjeri. Otvoreni raspored kuće omogućuje vam da promatrate cijeli prostor kao da je veliki tunel sa spavaćom sobom, dnevnim boravkom, kuhinjom i kupaonicom. Uz to, kuća ima puno svjetla zahvaljujući velikim prozorima koji su smješteni u dnevnom boravku i spavaćoj sobi.

image
Paco Marín

Spavaća soba sa zavidnim pogledom vrlo je svijetla i ima kamin.

image
Paco Marín

Sav prostor maksimalno je iskorišten, a projekt uključuje mnogo skladišnog prostora zahvaljujući namještaju izrađenom po mjeri. Izvrstan primjer je sofa/klupa, s rasklopnim ležajem.

image
Paco Marín
image
Paco Marín

Kupaonica je smještena u stražnjem dijelu kuhinje i savršeno je opremljena te ima skandinavski ugođaj.

image
Paco Marín

MONTAŽNA I MODULARNA MINI KUĆA OD 34 ČETVORNA METARA

Tim arhitektonskog studija Tini poziva vas da otkrijete jednu od njihovih najnovijih kreacija, malenu kuću smještenu na sjeveru Madrida s fasadom koja se uklapa u krajolik i toplim interijerom.

image
Paco Marín
image
Paco Marín
image
Paco Marín
image
Paco Marín
image
Paco Marín

Riječ je o modelu tini M, površine 34 kvadrata, čija je cijena oko 48.900 eura. Modul je postavljen uz veliki prevjes, poštujući što je više moguće postojeće drveće na parceli. Jedna od fasada kuće izrađena je od polu-oksidiranog korten čelika, kako bi se "uklopila u okolinu i spojila sa sjenama koje stvaraju grane drveća", objašnjavaju arhitekti, a druga je napravljen od stakla, "tako da se vlasnici osjećao potpuno uronjeni u prekrasnu hrastovu šumu".

image
Paco Marín
image
Paco Marín
image
Paco Marín
image
Paco Marín
image
Paco Marín

Kuća je podijeljena na otvoreni prostor sa spavaćom sobom, dnevnim boravkom s kaminom i potpuno opremljenom kuhinjom (uključena keramičke pločice, ugradbeni hladnjak i napu) te kupaonicu odvojena od ostatka. U suprotnosti s grubom vanjštinom kuće, unutrašnjost je topla i gostoljubiva, zahvaljujući hrastovom podu i zidovima od breze, istom drvu koje su koristili za kuhinjske ormariće, koje su kombinirali s pločom od korijena. Mala kućica je izolirana s 14 cm recikliranog pamuka, kojemu je dodana kontinuirana multi-reflektirajuća izolacija, te solarnim panelima.

image
Paco Marín
image
Paco Marín
image
Paco Marín

"Rezultat je vrlo topao prostor, utočište potpuno povezano s okolinom", kažu njegovi tvorci. Potpuno se slažemo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. travanj 2024 15:57