Predivan interijer od 38 m2

Od nefunkcionalnog stana do prave male moderne oaze

U Parizu, kao i u većini velikih gradova, neke od najtraženijih nekretnina često se nalaze u starim povijesnim zgradama. Te zgrade odišu nekim posebnim šarmom i imaju osebujan karakter, no tlocrtni rasporedi stanova koji se u njima nalaze najčešće i nisu tako šarmantni, nego vape za renoviranjem. Ovo je priča o tome kako je pariški arhitekt Pierre Petit pretvorio mali neugledni prostor s nefunkcionalnim tlocrtom u moderan i udoban interijer pun dnevnog svjetla.

Prije renoviranja interijer je bio nefunkcionalno organiziran i, kako kaže sam arhitekt, nepotrebno rascjepkan: zid je odjeljivao kuhinju od ostatka stana, dok je WC bio nespretno umetnut u tlocrt, ostavljajući dnevni boravak čudnog L oblika, dok skladišnog prostora gotovo da i nije bilo. Radeći s ovako malim interijerom od 38 četvornih metara, arhitekt je osmislio novi raspored koji je puno funkcionalniji i prilagođeniji modernom načinu života te interijeru daje prozračnost koja prevladava njegovu malu kvadraturu. Kuhinja je ostala na istome mjestu, ali je otvorena prema dnevnom boravku. Između kuhinje i dnevne sobe postavljen je mali blagovaonski stol te je tako dnevna zona vrlo lijepo organizirana. Pokraj samog ulaza, gdje je nekad bio mali WC, sad je funkcionalno organizirana mala kupaonica. Spavaća soba uređena je u skladu s ostatkom interijera i s dovoljno skladišnog prostora pa u ostatku stana nisu potrebni suvišni komadi namještaja.

Mi samo još možemo dodati – bravo za arhitekta. Javite nam kako vam se sviđa.

Izvor: apartmenttherapy.com

Imate stan, kuću ili projekt koji želite podijeliti? Popunite obrazac u nastavku, a mi ćemo vam odgovoriti u što kraćem roku.



Odaberite nekoliko fotografija te ih stavite u .zip arhivsku datoteku težine do 5 MB.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 02:32