MINIMALIZAM U INTERIJERU

Predivan stan u potkrovlju

Što kažete na ovaj oživljen stambeni prostor na posljednjem katu koji osvaja na prvu?

Danas vas vodimo u prozračan dvoetažni stan u Švedskoj koji nas je već na prvi pogled oduševio svojim dizajnom, a posebno velikom količinom prirodne svjetlosti u interijeru. S obzirom na to da se radi o potkrovlju, dizajneri su imali zahtjevan zadatak - stvoriti udobno mjesto za život, ali svejedno zadržati izvorne karakteristike klasičnog potkrovlja. U tome su, barem ako se pita nas, ipak uspjeli.

Ovaj stan od dvije etaže iznimno je prostran, minimalistički namješten sa suvremenim elementima modernog dizajna, ali unatoč određenoj neutralnosti koja prevladava u interijeru, zahvaljujući obilnom prirodnom svjetlu, stvorena je prava obiteljska atmosfera. Ništa u prostoru nije prepušteno slučaju - svaki element, komad namještaja, pa čak i boja izabrana je na pažljiv i prethodno dobro osmišljen način.

Osnova dizajna jesu čiste bijele i sive plohe te toplina drvenih komada te elemenata korištenih u cijelom stanu. Kako stambeni prostor ne bi postao monoton i 'sterilan, dizajneri su se pobrinuli da se u interijeru dodaju detalji i komadi namještaja jarkih boja te upečatljiva i dinamična rasvjetna tijela.

Dužinom cijelog stana prostire se drveni pod koji dodatno naglašava dojam topline i ugođaja u ovom predivnom stanu na dvije etaže. Sve je dodatno ukrašeno divnim dekorativnim detaljima, ali i biljkama koje pridonose cjelokupnom obiteljskom ugođaju. Interijer izgleda uredno, organizirano i čisto, a ni u kojem dijelu stana ne može se vidjeti primjer prenatrpanosti ili manjka prostora.

S obzirom na to da se ovdje radi o potkrovlju stambene zgrade, dizajnerima je omogućeno postavljanje krovnih prozora koji cijeli interijer dodatno čine svijetlim i prozračnim mjestom za život.

Jednostavan dizajn, optimalna doza dekora, elementi koji se ističu, korištenje sjajnih i reflektirajućih površina te prevladavajuća snaga dobro odabranih detalja pokazali su se kao savršena kombinacija koja se širi i na vanjski dio stana, odnosno atraktivnu prostranu terasu.

Izvor i foto: Planete Deco.fr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 10:46