DOBITNA KOMBINACIJA DRVA I STAKLA

Predivna mala kuća od samo 17 kvadrata

Suradnja između arhitekata Søren Rose Studija i danskog arhitekta Bjarke Ingelsa započela je projektom stvaranja malih  dizajnerskih kuća u prirodi, a danas vas vodimo u prvu  koja osvaja dizajnom i prirodnim okruženjem, pogledajte!

Život u gradu ima svoje prednosti, ali i nedostataka i zato mnogi stanovnici velikih gradova sanjaju o bijegu u neku malu udobnu kuću okruženu prirodom i mirom kako bi odmorili svoje umorne duše i napunili baterije tijekom vikenda ili praznika. Kako bi udovoljio tim željama, arhitekt i dizajner interijera Søren Rose pokrenuo je projekt pod nazivom Live Klein, koji nastoji razviti kolekciju minimalnih, otpornih i održivih zanatski izgrađenih domova, koji se za šest mjeseci mogu isporučiti bilo gdje u svijetu.

Konstrukcije će biti dizajnirane kao kolibe za uživanje u prirodi za vrijeme slobodnog vremena i imaju sve potrebno za smještaj obitelji ili manje grupe tijekom praznika. Ideja je da svaki prototip dizajnira ugledni arhitektonski studio u suradnji sa stručnjacima za automatizaciju, potrošnju vode i solarnu energiju.

Za sada se već ostvarila prva suradnja s danskim studijom Bjarke Ingels, koji je dizajnirao mikro kućicu imena A45, suvremenu reinterpretaciju klasične kuće sa zabatnim krovom, veličine svega 17 četvornih metara. Za izgradnju su koristili četverokutnu konstrukciju i krov s kosinom od 45º koji maksimalno povećava unutarnji prostor i ima visinu stropa do 4 metra.

Zbog svoje tamne fasade u naprosto savršeno kombinacijii drveta i stakla te minimalističkog stila uređenja, ova malena kuća smještena u dolini Hudson oduševila nas je već na prvi pogled.

Kuća ima suvremeni izgled i slijedi tradicionalni sjeverno-američki dizajn s potpuno ostakljenim zidovima i toplim interijerom koristeći svijetlo kvalitetno drvo.

Korištenje solarnih panela, prema riječima arhitekta predstavolja utjelovljenje 'Hygge' načina života i može se prilagoditi željama kupaca koji se odluče za ovu fantastičnu kućicu u šumi.

Foto: Matthew Carbone

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 11:59