ALPSKA IDILA

Predivna planinska kuća u potpunosti izrađena od drva i kamena

 

Zima je stigla i s njom blagdansko raspoloženje, i zimski praznici, koje će mnogi ove godine provesti visoko u planinama u planinskim kućama okruženim snijegom. Jeste li znali da su planinske kuće nastale iz potrebe pastira za krovom nad glavom, dok su na alpskim pašnjacima. One su danas dio narodne baštine i radosti, a veličanstvenu idilu alpskih krajolika najbolje je doživjeti upravo na terasama ovih kuća.

Planinska kuća koju vam danas želimo pokazati nalazi se u Italiji, nedaleko od granice s Francuskom, a iza iznimnog projekta stoji arhitektica Tanya Haug, koja je zaslužna i za uređenje interijera u kojem dominiraju prirodni materijali - kamen i drvo. Poput kamina obloženog kamenom, koji dnevnom boravku daje poseban vintage štih, dok figurice sobova i svijećnjaci na stolu stvaraju pravi božićni ugođaj.

U blagovaonici središnje mjesto zauzima veliki drveni stol i stolice iz kojeg puca nesmetani pogled na prirodu. Tu je i dnevni boravak s udobnom sofom smještenom ispred kamina u kojoj se posjetitelji mogu družiti nakon dnevnih aktivnosti uz pucketanje vatre. Posebnu pažnju privlači i fantasytična drvena kuhinja, posebno dizajnirana za ovu kuću i opremljena svim potrebnim uređajima.

Spavaći dio s kupaonicama smješten je na katu kuću, gdje je svoje mjesto pronašla i kućna spa zona s jacuzzi kadom i saunom. Cijeli prostor izgleda vrlo privlačno i udobno i zapravo je savršeno mjesto za opuštanje nakon skijanja, zar ne?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 05:19