FANTASTIČAN NORVEŠKI DIZAJN

Predivne 'krletke' sa spektakularnim pogledom za odmor iz snova!

 Livit
Što kažete na ove divne 'krletke' s kojih se prostire spektakularan pogled na fjordove i netaknutu prirodu čarobne Norveške?

Norveška se može pohvaliti nevjerojatnom netaknutom prirodom, od prostranih fjordova i vijugave obala pa sve do ledenjaka i zelenih pašnjaka. U želji da prirodne ljepote približe posjetiteljima jedna je tvrtka osmislila elegantne, futurističke kuće koje izgledom podsjećaju na krletke za ptice s velikim staklenim prozorima iz kojih će posjetitelji moću uživati u pogledima na .predivnu prirodu.

Ove divne minimalističke postaje/"krletke za ljude" je napravio norveški studio Livit kako bi istaknuo prirodno okruženje u kojem se nalaze, dok su za boje i oblik nadahnuće bile norveške planine. Za izgled ovih kućica je zaslužan norveški dizajner Torstein Aa, također poznat po nagrađivanom brodu "Vision of the Fjords".

'Krletke' će biti smještene širom zemlje i nuditi putnicima novo iskustvo mjesta koje posjete. Dolaze u dvije verzije, Mini i Medi,a kako se mogu prevesti helikopterom, biti će postavljene na zanimljivijim i teže dostupnim mjestima.

- Željeli smo stvoriti proizvod koji će omogućiti jedinstveno iskustvo, i to s minimalnim utjecajem na okolinu. Smještaj za odmor u kojem će se posjetitelji osjećati kao jedno s prirodom, ali ipak imati pravu udobnost hotelske sobe, bez obzira na mjesto i teren, rekao je Torstein Aa, dizajner tvrtke za Lonely Planet.

Sve o smještaju i neobičnim kućicama za odmor iz snova možete saznati na službenim stranicama Livita.

Izvor: Lonely Planet

Foto: Livit

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 04:35