INTERIJER OD 82 KVADRATA

Predivno renoviran stari stan u središtu grada

Namještaj izrađen po mjeri, pažljiv odabir boja i dekora potpuno su transformirali ovaj stan u gotičkoj četvrti Barcelone u otvoreni, svijetli i moderni prostor

Ovaj apartman u Barceloni savršen je primjer modernog španjolskog dizajna, koji poštuje tradiciju, ali u isto vrijeme voli modernu udobnost. Počnimo s činjenicom da unutarnjim uređenjem dominiraju ugodni svijetli i topli tonovi - bijeli zidovi, puno prirodnog drva, zidovi od opeke i kožna stolica. Usput, fragmenti od opeke su izvorni, pažljivo su očuvani i skladno uklopljeni u obnovljeni interijer.

Renovacija ovog stana, smještenog u gotičkoj četvrti Barcelone, sastojala se od projekta uređenja interijera u kojem je stan opremljen namještajem po mjeri i ukrasnim dodacima koje je odabralo španjolski studio Coblonal Interiorismo. Stan je površine 82 četvorna metra ima dvije spavaće sobe, dvije kupaonice i veliki dnevni boravak s integriranom kuhinjom i 4 velika prozora koji omogućuju pristup uzdužnom balkonu izravno na ulicu.

U dnevnom se boravku ističe široka sofa presvučena metalik sivom bojom s jastucima i kariranom dekom Muuto, na prekrasnom tepihu s istim potpisom. Iza kauča je dizajniran po mjeri zatvoreni ormarić u boji hrasta koji služi kao skladište prilikom ulaza u dnevnu sobu i otvara prolaz između kuhinje i blagovaonice te glavne prostorije. Tu je i kružni stolić za kavu s crnom željeznom strukturom i crnim mramorom na vrhu, TV komoda je također izrađena po mjeri od crnog željeza i furnira od hrastovine, koji daju retro izgled prostoriji.

Blagovaonica, pored minimalističke bijele kuhinjske ima jednostavan i elegantan stol za smještaj četiri osobe s potpisom danske tvrtke Ferm Living.

Na kraju sobe nalazimo tihi kutak za čitanje opremljen legendarnim Butterfly naslonjačem Antonia Bonetia u prirodnoj koži s podnom lampom E15 u crnoj aluminijskoj i mramornoj podlozi.

Glavnu spavaću sobu karakterizira uzglavlje dizajnirano i proizvedeno po mjeri u hrastu koji postaje podloga i skladište u svom uzdužnom nastavku uz zid. U suspenziji ima LED osvjetljenje koji nudi ambijentalnu rasvjetu, a može se podešavati daljinskim upravljačem.

Gostinjska soba reproducira sličan sustav za pohranu, s niskim ormarićem i prilagođenim ladicama, ovaj put u svijetlo sivoj boji, na kojoj se ponovno pokreće šipka s LED osvjetljenjem koje se može regulirati na daljinu. Krevet ima dva noćna ormarića, i svijetlo sivu metalik komodu. Oba kreveta su izrađena po mjeri s crnom željeznom strukturom i drvenim okvirom. Posteljina i jastuci u organskim i prirodnim bojama su iz Zare Home .

Kupaonice održavaju jednostavan i minimalistički stil te prirodnu paletu boja koja je prisutna u cijelom apartmanu.

Foto: Sara Riera

Izvor: AD

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 07:51