Prekrasan dom smješten u neposrednoj blizini plaže

Interijer inspiriran nordijskim zemljama

Ovo je dom obitelji koja se iz užurbanog Londona odlučila preseliti u malo mjesto u Sussexu u neposrednoj blizini plaže. Dizajneri Anna Phillips i Jeff Kightly i njihovo dvoje djece Miller (3) i Herbie (2), nakon šest godina života u srcu britanske prijestolnice, odlučili su se naseliti u malom selu jugoistočno od Engleske, u okrugu West Sussex, jedan sat udaljenom od Londona i samo deset minuta od plaže.
Nisu morali dugo tražiti da bi pronašli svoj dom iz snova. Bila je to prva kuća koju su posjetili i odmah je bilo očito da tu žele živjeti. Spakirali su kofere i vrlo se brzo preselili u novi dom. Odmah su odlučili povećati donji dio kuće, stvoriti veliku otvorenu kuhinju zajedno s blagovaonicom i mjesto oko velikog drvenog stola za kojim će pripremiti ukusna jela s obitelji ili prijateljima.
U unutrašnjosti njihove nove kuće mogu se pronaći komadi namještaja uglavnom izrađeni od recikliranih materijala, ali i namještaj i predmeti naslijeđeni od Anine ili Jeffove obitelji koji su se prenosili generacijama, kao i mngo predmeta s buvljaka, uglavnom u Engleskoj i Danskoj. Željeli su se okružiti stvarima koje imaju povijest i priču; tu su i mali karemički psi, najdraži Annini predmeti koje posjeduje već dvadeset godina.
Anna Phillips crpi inspiraciju iz krajolika u nordijskim zemljama, svjetlosti i plažama Skagena u sjevernoj Danskoj, ali i na različitim buvljacima i kamenim ulicama Stockholma ili Kopenhagena. Voli kulturne znamenitosti, promatrati ljude koji hodaju, pejzaže i one zemlje u kojima je hladno. To je ono što je nadahnulo kolekciju odjeće za djecu do 4 godina Hambro & Miller, u potpunosti ručno pletenih, u mekim i prirodnim materijalima. Okružena je predmetima koji je u svakodnevnom životu inspiriraju i podsjećaju na podrijetlo i korijene. Takav je njihov dom i odmah nam se jako svidio, a vama?

Foto: Joanna Maclennen

Ako vam se svidio ovaj interijer, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 15:14