4u1

Prekrasna drvena kućica na jezeru

Kućica na jezeru koja može imati čak četiri različita oblika smještena je u Eindhovenu u Nizozemskoj i djelo je mladog Caspara koji je svojoj majci odlučio izgraditi prostor za slikanje, druženje s obitelji i prijateljima i uživanje. Unatoč činjenici da nema formalno obrazovanje za arhitekta osmislio je i izgradio ovu strukturu koja se može preoblikovati prema željama i potrebama vlasnika.

Struktura se sastoji od čvrste drvene vanjštine, metalnog krova te unutarnjeg sklopa na kotačima koji klize ugrađenim tračnicama.






Unutarnji pomični zidovi izrađeni su od osnovne drvene strukture i stakla. Kad se unutarnja struktura izvuče van nastaje stakleni središnji paviljon idealan za različite aktivnosti u prirodi. Izvlačenjem odnosno vraćanjem unutarnje strukture može se posložiti raspored tako da odgovara vremenskim uvjetima i situaciji.





Površina strukture je 45 četvornih metara i cijela građevina stoji na 18 stupova od pojačanog betona. Za izgradnju ove neobične kućice potrošeno je ukupno 20.000 eura. Izvrsno!








Izvor: ArchDaily
Foto: Jorrit ‘t Hoen

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 03:54