Prekrasna obiteljska kuća u Minneapolisu

Moderno i tradicionalno

Timu iz arhitektonskog studija Pettersen/Keller bio je pravi izazov renovirati ovu prekrasnu obiteljsku kuću sagrađenu 80-tih godina i prilagoditi je potrebama moderne obitelji.

Elementi za održivi razvoj gotovo su besprimjetno ugrađeni u cijelu kuću počevši od geotermalne toplinske dizalice koja se koristi za grijanje i hlađenje, fotonaponskih solarnih ploča i jedinstvenog sistema kojim se upravlja elementima u cijeloj kući. Ova gotovo samoodrživa kuća pokazuje kako ekološka arhitektura i tradicionalni dizajn mogu uspješno koegzistirati.

Suvišni zidovi su uklonjeni, a razmaci između pojedinih prostorija definirani su ormarima od crvene breze, dok stakleni prozori iznad vrata pružaju akustičku izolaciju. Prozori velikih dimenzija i gotovo pet metarska preklopna staklena vrata otvaraju dom prema šumi. Neobični materijali u unutrašnjosti, kao valoviti kameni pod i jedinstveni mozaik, daju toplinu i dubinu “modernom organskom” dizajnu.

Visoke police iznad kuhinjskih elemenata, kojima se pristupa putem knjižničkih ljestava, pružaju mnogo prostora za izlaganje umjetničkih djela i knjiga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 19:56