SASVIM DOVOLJNO

Preslatka kućica od svega 50-ak metara četvornih na brežuljcima Vukomeričkih gorica

 Privatna arhiva
Iako mala kvadraturom, ovoj kući ništa ne nedostaje, a baš ta minijaturnost daje veliki šarm samom prostoru

Samo dvadeseakt kilometara od Zagreba nedavno smo posjetili jednu simpatičnu malu kućicu na prekrasnim brežuljcima Vukomeričkih gorica. Ukupna kvadratura kuće iznosi svega 60 metara četvorni zajedno s terasama, a prostor okružuje 500 metara četvornih koji su u potpunosti ograđeni.

image
Privatna arhiva

Kuća se proteže na dvije etaže, gdje je u u prizemlju smješteni dnevni boravak, kuhinja i blagovaonica, a na prvoj etaži se nalazi jedna spavaća soba s velikim bračnim krevetom, kupaonica i mala ugradbena sauna.

image
Privatna arhiva
image
Privatna arhiva

Iako mala kvadraturom, ovoj kući ništa ne nedostaje, a baš ta minijaturnost daje veliki šarm samom prostoru. Izvana samozatajna i u potpunosti uklopljena u prirodu, unutrašnjost Villavere je uređena s pravom mjerom, jednostavno i bez pretjerivanja. Besprijekorno bijeli zidovi vizualno povećavaju prostor, a odabir svijetlih podnih drvenih površina i namještaja nadopunjuju taj dojam prozračnosti.

image
Privatna arhiva
image
Privatna arhiva

Minimalističke i uske stube trude se biti što skromnije i ne oduzimati ništa prostoru, nego samo zadovoljiti svoju funkciju, ali kao takve donekle su poslužile i kao dekor u prostoru.

image
Privatna arhiva

- Kuća je izgrađena 80-tih godina prošlog stoljeća. Prilikom renovacije kuće, došlo je manjih preinaka kuće. Kod uređenja interijera promišljalo se na način da se spoji moderno i rustikalno te se najviše vodila briga o funkcionalnostima te elementima koji pružaju opuštajuću i toplu atmosferu – objašnjava nam vlasnica.

image
Privatna arhiva
image
Privatna arhiva

Saznajemo također da su se vlasnici na ovaj pothvat preuređenja odlučili prvenstveno tako da bi u svom užurbanom načinu života pronašli malo vremena za sebe. Ovo im je bila prilika da se odmaknu od stresnih situacija u uživaju malim, a opet iznimno korisnim i ugodnim trenutcima.

image
Privatna arhiva
image
Privatna arhiva

Osim opuštajuće atmosfere same kuće, važno je također spomenuti i samu okućnicu, koja je jedan od glavnih aduta. Netaknuta priroda u okolici, mir i tišina svakako su nešto za čime u posljednje vrijeme svi čeznu, a kada tome nadodate još i saunu i masažnu kadu onda je to potpuni ugođaj za punjenje baterija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 19:14