u gostima

Preslatki stan od 38 kvadrata: Korak po korak vlasnici sami stvaraju svoju oazu

 studio62_concept
U ovom procesu se koristi i koristiti će se nešto novo, nešto što je staro i nešto što su vlasnici sami napravili

Smaragdno zelena sofa, zanimljiv barski stol i stolci, preslatka kuhinja, očigledni dokazi dobrog rasporeda kompletnog stana bili su prolazni prikazi koje bi povremeno susreli na našem feedu i koji su zapravo potaknuli naš interes da saznamo malo širu priču o ovom divnom stanu. @studio62_concept je Instagramski profil koji je vezan za uređenje interijera iza kojeg ni mi sami ne znamo tko stoji. Idejni kreatori ovog stana željeli su ostati anonimni i pustiti da njihove ideje govore za njih, ali su nam rado otkrili kako su te ideje nastajale ta kako su pomalo stvarali ovaj krasni prostor.

image
studio62_concept
image
studio62_concept
image
studio62_concept

Odmah na početku saznajemo kako se stan nalazi u Novom Sad i ima svega 38 četvornih metara u koje su se smjestili dnevni boravak, kuhinja, spavaća soba i kupaonica. Stan uređuju sami vlasnici te skoro kompletan razvoj projekta objavljuju na društvenim mrežama gdje sa svojim pratiteljima osim fotografija stana dijele i male pričice o stvaranju stila.

- Na kupovinu stana smo se odlučili prije dvije godine i od tad kreće avantura pronalaska idealne lokacije, kvadrature, odgovarajućeg rasporeda prostorija koji bi našim idejama i zamislima odgovarao. Oboje smo dobili prostor s kojim se igramo još dok su bili ogoljeni betonski zidovi, gdje smo htjeli stvoriti nešto što je drugačije i da to bude zanimljivo i jedinstveno, prvo nama pa onda nadamo se i drugima – kažu nam ovo tajnoviti kreativci i dodaju - Ideje koje smo koristili pri uređenju kretale su od toga da smo uvijek imali neku početnu točku od koje kreće sve. Je li to slika na zidu u dnevnoj sobi koja određuje ton sobe ili boja sofe i barskih stolica na osnovu koje biramo boju nekog sljedećeg elementa. Trudili smo se da uz neka osnovna pravila kad je uređenje u pitanju, dodamo nešto naše i da kroz priču povežemo što više stvari. Uvijek nam je u mislima bilo da rasporedom nameštaja ne kreiramo jedan klasični stan koji možemo danas vidjeti skoro svuda. Također, u ovom procesu koristimo i koristit ćemo nešto novo, nešto što je staro, nešto što smo sami napravili ili nešto što je kreirano za nas i naš prostor. Želja nam je da povežemo kroz stan nove i stare elemente iz različitih razdoblja.

image
studio62_concept
image
studio62_concept
image
studio62_concept

Što se tiče dosadašnjeg izlgleda prostora, možemo reći da su vlasnici na dobrom putu. Supltilnim i dobrim rješenjima vezanim za raspored, promišljenim odabirom boja i detaljima doista stvaraju prostor koji privlači pozornost na prvi pogled, a potom vas dodatno uvlači i poziva da promotrite njihove ideje kako biste ih mogli zapamtiti ako vam zatrebaju.

image
studio62_concept
image
studio62_concept

- Početna zamisao je bila kako da maksimalno iskoristimo prostor i da od postojećih prostorija napravimo prostor koji zajedno diše kao jedna cjelina. Najviše posla smo imali oko kuhinje i dnevne sobe, tu je utrošeno najviše materijalnih i financijskih resursa. Kod kuhinje smo najviše vremena i novca potrošili na odabir i raspored kuhinjskih elemenata, boja kao i na izbor kuhinjskih pločica. Sljedeća veća stavka je dnevni boravak, gdje je glavna zamisao bila kako da napravimo ugodan prostor, a opet nešto drugačije. Podigli smo nivo stola tako što smo uzeli barski stol i stolce koji se sjajno slažu sa dvosjedom i na taj način napravili prostor koji je zoniran, ali zajednički diše. Inače, osvetljenje je prvo što smo kupili za stan i to za dnevni boravak. Ambijentalno osvetljenje nam je jako bitno, pa smo posebnu pažnju posvetili odabiru i poziciji zidnih lampi, plafonjere i visilice. Oko dnevnog boravka i dalje ima puno posla i dalje tragamo kako da uklopimo sve elemente, a opet da ne zagušimo prostor – prepričavaju nam vlasnici.

image
studio62_concept
image
studio62_concept

Saznajemo još kako su za podne površine izabrali Tarkett podne obloge u svim prostorijama osim u kupaonici i na terasi. Također, objašnjavaju nam da su produžili zid kod ulaznog hodnika da bi odvojili hodnik i kuhinju i napravili dvije zasebne celine. Radovi u spavaćoj sobi su još u tijeku, gdje su zasada stavili klizna vrata, zbog estetike i funkcionalnosti i konačno se se odlučili za raspored kreveta i ormara pa je soba dobila svoju formu.

- Ako nas pitate uređenje i dalje traje i trajat će. Ono što je danas ostvareno i vidljivo planirano je unazad dvije godine, dok je još zgrada u kojoj se nalazi stan bila vidljiva samo na papiru u vidu projekta. Uglavnom, na dnevnom nivou radimo sitnice koje i nisu vidljive na prvi pogled i svaki dan malo po malo stvaramo konačnu sliku – izjavljuju za kraj iz studio62_concept.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. travanj 2024 21:42