ODMOR IZ SNOVA

Prijatelji zajedno kupili parcelu na moru i krenuli u gradnju montažnih kuća od 50 kvadrata. Pogledajte što su napravili!

 Fo4a Architecture
Projekt potpisuje arhitekt Armin Mešić iz Fo4a Architecture, a lokacija je Trpanj u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Danas vas vodimo u lijepi Trpanj, u Dubrovačko-neretvansku županiju gdje smo pronašli isto tako lijepu montažnu kuću imena "Golden House" na kosom terenu čiji projekt potpisuje arhitekt Armin Mešić iz studija Fo4a Architecture.

-Na terenu su zapravo dvije montažne kuće koje su izgradili dugogodišnji prijatelji željni zajedničkog druženja i nezaboravnih trenutaka. Nakon dugog traženja, privukla ih je upravo ova parcela zbog mira i blizine mora. Odlučili su se na kupnju kako bi svoje snove pretvorili u stvarnost.Mene su angažirali po preporuci prijatelja. Odlična stvar je što smo odmah kliknuli i shvatili da dijelimo istu viziju i entuzijazam u stvaranju savršenog prostora za opuštanje i druženje. Planirano je da se kućice koriste tijekom sezone, a u budućnosti će se iznajmljivati - objašnjava arhitekt Armin Mešić.

image
Fo4a Architecture
image
Fo4a Architecture

Dodaje kako je parcela na samom početku bila prilično zapuštena i zarasla u korov. Bilo je potrebno dosta truda da se prostor pripremi za gradnju.

-Projekt je obuhvatio mnogo toga. Krenuli smo s čišćenjem parcele, oblikovanjem terena za funkcionalne terase, izgradnjom dvije montažne kuće, postavljanjem grijanog bazena, terasa i parkinga. S posebnom smo pažnjom planirali i uredili okoliš kako bismo postigli ravnotežu između prirode i modernog dizajna.Svi smo se složili da želimo spojiti moderan stil s tradicionalnim elementima kako bismo postigli osjećaj luksuza i topline. Htjeli smo u konačnici stvoriti mjesto gdje će se svi koji tu borave osjećati ugodno i dobrodošlo -kaže arhitekt.

image
Fo4a Architecture

Svaka kuća ima oko 50 kvadrata. Posebno oduševljavaju terase oblikovane u kaskadama s kojih se pruža prekrasan pogled na more. Nadalje, svaka kuća ima dnevni boravak povezan s kuhinjom i blagovaonicom, spavaću sobu, kupaonicu i radni prostor. Iako dijele dvorište, kuće imaju svoj zasebni ulaz radi očuvanja privatnosti.

image
Fo4a Architecture
image
Fo4a Architecture

-Kad zakoračite u dvorište, vidjet ćete stepenice koje vode na terase. Lijevo je prva montažna kuća, a desno druga. S oba mjesta možete uživati ​​u čarobnim vizurama. Posebno smo se potrudili da terase budu funkcionalne i prilagođene nagibu terena. Za potporne zidove upotrijebili smo suhozidne ploče i kombinirali minimalistički namještaj s prirodnim elementima kako bismo postigli skladan izgled - opisuje arhitekt Armin Mešić.

image
Fo4a Architecture

Inače, u dizajnu objekata dominiraju prirodni materijali poput kamena za suhozid i fasade, stakla za ograde i drva za terase. Boje su pažljivo odabrane kako bi se uklopile u okoliš.

image
Fo4a Architecture

-Cijeli projekt trajao je oko godinu dana. Najzahtjevniji trenutak bilo je ravnanje terena i oblikovanje terasa. Zabavna anegdota koja se ističe je potraga za savršen položaj bazena kako bismo mogli uživati ​​u najboljem pogledu na more, što je zahtijevalo kreativne inženjerske i dizajnerske odluke - zaključuje arhitekt Armin Mešić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. ožujak 2024 12:28