VRHUNSKA OBNOVA

Prirodni materijali i blagi tonovi u funkcionalnom stanu od 54 metra četvorna

 MÄKLARE ALVEHM
Posljednjih godina stan je pažljivo renoviran gdje ništa nije prepušteno slučaju

Nije teško razumjeti zašto je Johanneberg jedan od najpopularnijih okruga Göteborga. Ovdje vlada opuštena i umirujuća atmosfera s okruženjem koje ima sve što možete poželjeti. Usred ove ljupke četvrti, u jarko ožbukanoj kući na kraju Örnehufvudsgatana, nalazimo ovaj prostor s mnogim kvalitetama. Kao što naziv arhitektonskog stila sugerira, dom karakterizira funkcionalističko razmišljanje poput ravnih linija, velikih prozora s puno svjetla, visine stropa od 2,70 metara i dobrih mogućnosti za pohranu. Posljednjih godina stan je pažljivo renoviran i ima dosljedno fine površine s dobro odabranim materijalima i odabirom boja gdje ništa nije prepušteno slučaju. Prirodni materijali i blagi tonovi govore sami za sebe i ovdje su stvorili divan prostor na ujednačen način, što olakšava da se brzo osjećate kao kod kuće.

image
MÄKLARE ALVEHM

Na samom ulazu u zgradu vas dočekuje staro stubište, a ulazni hodnik u stan od 54 metra četvorna je gostoljubiv i nudi dobre prostore za vješanje odjeće i obuće izravno s desne strane. Zidovi su svijetli, a pod je od dobro očuvanog originalnog hrastovog parketa, vrata ormara su obojena u istu lijepu nijansu sive kao i kuhinja. Iz hodnika nastavljate u kuhinju i dnevni boravak.

image
MÄKLARE ALVEHM
image
MÄKLARE ALVEHM
image
MÄKLARE ALVEHM

Dnevni boravak apartmana sadrži i sjedeću garnituru i blagovaonicu te poziva kako na svakodnevni život tako i na druženje. Veliki prozorski dio koji propušta puno prirodnog dnevnog svjetla stvara, zajedno s kontinuiranom visinom stropa impresivan prostor. Zidovi su svijetli kao i u hodniku, a na podu se nastavlja hrastov parket u uzorku riblje kosti iz godine izgradnje. Odavde se izlazi na balkon apartmana na koji se također izlazi iz spavaće sobe. Oštra zapadna orijentacija balkona nudi sunce od ručka do kasne večeri.

Kuhinja napravljena za druženje i život. Pravo društveno središte, za večere, užinu, duge razgovore i, naravno, kuhanje. Otvorena prema dnevnom boravku, a kuhinjski otok postavljen je na mjesto prethodnog zida kako bi na prirodan način povezao sobe.

image
MÄKLARE ALVEHM
image
MÄKLARE ALVEHM
image
MÄKLARE ALVEHM

Sama kuhinja dolazi iz Veduma u tamno sivoj nijansi koja se slaže sa svijetlo sivom radnom pločom. Prostor nudi dobre radne površine i puno mjesta za pohranu u zidnim ormarićima i ladicama na kuhinjskom otoku. Veliki prozor nudi i dnevno svjetlo i lijep pogled. Mehanička oprema sastoji se od hladnjaka, zamrzivača, ploče za kuhanje, pećnice i perilice posuđa, sve iz Electroluxa. Posebno široku ploču za kuhanje krasi kuhinjska napa iz Fjäråskupana. Kao šlag na tortu u kuhinjskom otoku nalazi se ugradbeni hladnjak za vino, također iz Electroluxa.

image
MÄKLARE ALVEHM
image
MÄKLARE ALVEHM
image
MÄKLARE ALVEHM

Spavaća soba ima pristup balkonu, a zidovi u plavoj nijansi i svijetli pod stvaraju zanimljiv prostor koji se razlikuje od ostatka stana. Kupaonicu opisuje samo jedna riječ - opuštanje. Svaka nijansa, svaki materijal, svaki odabir djeluje promišljeno i umirujuće. Velike sive granitne keramičke pločice krase i poluzid i pod, a uske fuge čine da se površine stapaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 10:39