Pravi slatkiš

Privlačan mali stan: Kad je jedna soba dovoljno velika za njih dvoje

 ALVEM/
Simpatični stančić na fotografijama pravi je eklektični miks raznolikog namještaja, biljaka i tkanina, koji zajedno stvaraju ovaj ugodan prostor

Brojne teksture, uzorci i materijali u prostoru stvaraju dinamičnu cjelinu koja u isto vrijeme izgleda udobno i zanimljivo.

Dnevna soba, spavaća soba i blagovaonica dio su istog prostora. Dnevni boravak u dijelu je s prozorima kako bi vlasnici mogli uživati u što više prirodnog svjetla. Tamnoplavi dugački kauč zatrpan je dekicama i jastučićima i savršen je prostor za čitanje knjige. Okružuju ga dvije stolice od ratana, odnosno pletenog šiblja, koje podsjećaju na ljeto i boravak na terasi na suncu.

image
ALVEM/
image
ALVEM/
image
ALVEM/
image
ALVEM/

Osim jastučića, element uzorka u boravak unosi i svijetao tepih, koji dodatno određuje zonu za druženje. U sredini prostorije sa stropa se spušta i pleteni luster koji prostor čini dodatno povezanim. Boravak je djelomično ograđen zidom iza kojeg je bračni krevet na povišenoj platformi.

image
ALVEM/
image
ALVEM/

Zid se diže malo iznad polovice visine prostora i spavaćoj sobi daje malo privatnosti, a u samom zidu četiri su male niše koje služe za odlaganje knjiga i sitnica. Prostor platforme pametno je iskorišten za pohranjivanje odjeće i drugih predmeta te zamjenjuje klasični ormar.

image
ALVEM/

Uz suprotni zid prostorije minijaturna je blagovaonica koja se sastoji od rasklopivog bijelog stola i dvaju crnih stolaca. Jednostavna, a efektna, može se proširiti i povećati u slučaju da vlasnicima dođu prijatelji na večeru.

image
ALVEM/
image
ALVEM/

Kuhinja je oličenje bjeline, s bijelim drvenim podom, bijelim pločicama na zidu i bijelim kuhinjskim ormarićima. Kontrast bjelini stvara crna radna površina i zelenilo biljke smještene na pomoćnom stoliću. Brojne su biljke raspoređene i u ostatku inače svijetlog stana kao dobrodošla injekcija osvježavajuće boje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 10:16