DANI ARHITEKATA

Priznanja za najbolje radove na području arhitekture, urbanizma i konceptualnog poduhvata

 Ivan Radeljak
Središnja tema je stanovanje, a razrađena je kroz aktualna pitanja urbanog razvoja i prostornog planiranja


Na Danima arhitekata 4.0 u Šibeniku će se u petak dodijeliti Medalja za arhitekturu Hrvatske komore arhitekata za 2019. godinu, a nominirane su četiri realizacije. Kandidati su Grand Park Hotel Rovinj autora studio 3LHD, Rekonstrukcija i dogradnja putničkog terminala Zračne luke Split čiji su autori Ivan Vulić i Ivan Radeljak, Bazen i recepcija kampa Stella Maris studia NFO te Seosko domaćinstvo na Hartovskom vrhu čiji su autori Branimir Rajčić i Mariela Žinić. Za Medalju za konceptualni pothvat Ocjenjivački sud nominirao je dva rada: LA agriculture 2019, IV interdisciplinarna radionica na Lastovu i postprodukcija čiji su autri Marina Bucat, Ivana Marčeta Frlan, Marijana Mastilović, Žarko Tičinović i Korana Zavadlav i Mjera, časopis Društva arhitekata Dubrovnik autora Divna Antičević, Božo Benić i Romano Duić.
Prestižna strukovna priznanja Godišnje nagrade Hrvatske komore arhitekata u tri su kategorije: arhitektura, urbanizam i konceptualni poduhvat. Izbor nagrađenih je u rukama peteročlanog Ocjenjivačkog suda sastavljenog od uglednih hrvatskih arhitekata kojim predsjeda arhitekt akademik Nikola Bašić.

image
Ivan Radeljak


Najznačajniji godišnji skup arhitektonske struke Dani arhitekata 4.0 održati će se u Šibeniku, u Konvencijskom centaru Amadria (Solaris), od 3 do 5. rujna.
U pripremi, organizaciji i odvijanju Dana arhitekata 4.0 u dogovoru sa županijskim Stožerom civilne zaštite primjenit će se propisane epidemiološke mjere na svim lokacijama na kojima su predviđeni programi (dvorane, restorani, zajednički prostori).
Središnja tema ovogodišnjih Dana arhitekata je “Stanovanje” koja je razrađena kroz aktualna pitanja urbanog razvoja i prostornog planiranja. Programski okvir razrađuje s jedne strane stambene politike i s druge održivo stanovanje što se pokazalo kao vrlo važno pitanje u uvjetima pandemije. Važna dionica programa su i različite dimenzije zakonodavnog okvira, prostorno-planska i graditeljska regulativa u svjetlu usklađivanja sa zahtjevima javne nabave, regionalnog razvoja i zaštite okoliša. Aktualnosti primjene BIM-a u graditeljstvu bit će isto tako predstavljene stručnoj javnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 21:59