Invisible House

Prodaje se kultna nevidljiva kuća sa spektakularnom kuhinjom kao i lokacijom

 AKG | CHRISTIE‘S INTERNATIONAL REAL ESTATE/
Ako ste ljubitelj dizajna, turističkih emisija i arhitekture, vrlo je vjerojatno da ste čuli za Invisible House

Smještena usred pustinje Mojave, kuća je dobila ime po svojoj zrcalnoj vanjštini, koja stvara optičku iluziju reflektirajući okolni teren. Izgrađena je 2020. i može biti vaša za 18 milijuna dolara. S kućom, ta cijena uključuje 24 hektara zemlje koja graniči s nacionalnim parkom Joshua Tree i stavlja vas na samo dva sata vožnje od Los Angelesa.

image
AKG | CHRISTIE‘S INTERNATIONAL REAL ESTATE/

Fascinantna građevina na svojih 508 četvornih metara ima samo tri spavaće sobe - od kojih, čini se, da nijedna nema vrata. Međutim, svaka je smještena u drugom kutu kuće, što omogućuje određeni osjećaj privatnosti. Glavni apartman "poput odmarališta" zauzima cijeli kraj pravokutne prizme i ima klizna vrata koja brišu granice između nutarnjeg i vanjskog prostora.

Nevidljiva kuća jednako je poznata po svom unutarnjem životnom prostoru kao i po futurističkom eksterijeru. Koncipirana je kao otvoren tlocrt s unutarnjim bazenom od 10 m, namjenskim zidom za filmske/televizijske projekcije i minimalističkom dnevnom zonom koja djeluje kao produžetak dnevnog boravka uz bazen.

image
AKG | CHRISTIE‘S INTERNATIONAL REAL ESTATE/

Kuhinja, koja nudi pogled na planine s jedne strane i pogled na pustinju s druge strane, opremljena je vrhunskim uređajima Miele, Sub-Zero i Wolf. Kako bi se nadoknadila ograničena dostupnost zidnih ormarića i radnog prostora, kuhinja također ima prošireni mramorni otok s ugrađenim spremištem i prostorima za pripremu hrane i objedovanje.

Invisible House također ima neke avangardne ekološke značajke koje ne samo da osiguravaju da ljudi ne narušavaju ekosustav, već i da im je udobno. Vanjski zidovi s ogledalima štite od pustinjske topline; Halo sustav za filtriranje vode prolazi kroz cijelu kuću; a krov od pjene i solarni paneli omogućuju kući proizvodnju tople vode i električne energije.

Više informacija potražite na stranici AKG|Christie’s International Real Estate.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 05:55