Život slavnih

Prodaje se veličanstveni posjed dizajnera Toma Forda

Svjetski poznati modni dizajner Tom Ford odlučio je na prodaju staviti svoj golemi posjed smješten u blizini grada Santa Fe u saveznoj državi New Mexico u SAD-u. Njegov se ranč prostire na preko 80 kilometara kvadratnih i prodaje se za vrtoglavih 75 milijuna dolara. Ovaj luksuzni posjed osim glavne zgrade ima još i dvije kuće za goste, staje za osam konja te unutarnji i vanjski hipodrom, bazen, teniski teren i hangar za privatni avion s pratećom sletnom pistom. U kompleksu se nalaze i uredi i prostorije osoblja zaduženog za održavanje i upravljanje rančem.

Kuća je djelo vrhunske arhitekture koju potpisuje nagrađivani japanski arhitekt Tadao Ando koji je u svoj rad uključio razmatranja o svjetlosti i masivnosti građevine. Kompleks je izgrađen 2004. godine i njegova izoliranost omogućila je poznatom dizajneru povlačenje u osamu.

Jedna od posebnosti ovog ranča jest da se osim tipičnih elemenata luksuza kao što je teniski teren ili bazen na ovom posjedu nalazi i pravi filmski set uređen u stilu gradića iz vesterna. Štoviše, na ovom su setu snimane scene filmova kao što su Divlji Zapad ili 3:10 za Yumu. S obzirom na to da je dovoljno udaljena od samog kompleksa, sama produkcija filma ne smeta stanarima, a može im omogućiti prihode.

Tko će kupiti ovaj posjed za iznos koji većina ne može ni pojmiti, vrijeme će pokazati. Dotad se možete malo prošetati posjedom pomoću naše galerije.

Izvor: W Magazine
Foto: Corrie Photography

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 10:28