Neka vam interijer procvjeta!

Proljetni trendovi za 2017. godinu

7 najboljih proljetnih trendova za uređenje doma uočenih na Pinterestu

Pažnja, pažnja, ljubitelji dizajna. Proljeće se službeno približava. Kao što se boje u prirodi mijenjaju od sumorne sive do osunčano pastelnih, tako i naši interijeri žude za osvježenjem. A najbolji način da unesete proljetnu vedrinu u prostor jest da primijenite najnovije trendove sezone.

Na Pinterestu smo već primijetili službene proljetne trendove za 2017. godinu i moramo priznati da su divni. Od modernih akrilnih naglasaka, preko svjetlucavog bakra, pa sve do danskog načina življenja, koji ostaje u trendu čak i kada temperatura raste. Dočekajte proljeće s trendovima u nastavku i neka vam interijer zablista poput lijepog vremena koje nas očekuje.

Bakar

Zaboravite srebro, zlato i mjed u nabavite neki novi bakreni detalj za svoj dom. Interes za bakrom veća je za 90 posto na Pinterestu, a njegova je upotreba svestrana. Dodajte dašak glamura interijeru. Lijepa vaza na stolu, bakrena svjetiljka ili bakreni pribor za jelo detalji su koji ne moraju biti skupi, a lijepo će podići cijeli interijer.


-



Mramorna pozadina
Ako volite mramor kao mi, ali ne mislite bankrotirati, pokušajte s mramornim pozadinama, koje u posljednjih mjesec dana imaju eksplozivni rast na Pinterestu od čak 300 posto. Rasipanje zlatnog Calacatta mramora po cijelom interijeru skupa je navika, dok je naglašavanje zida trepetom od mramora moderan i neočekivani detalj, ali i ekonomično razuman.





Akril
Raste interes za akrilom, a potraga za akrilnim dekorativnim predmetima u porastu je za 50 posto na Pinterestu. Ovaj se materijal u posljednje vrijeme pojavljuje na svemu, od modernih stolova do šik fotookvira. Ako živite u malom prostoru, akrilni vam namještaj također može biti strateški izbor koji će vam pomoći otvoriti prostor.



Drvo pločice
Dosta vam je bijelih metro pločica? Zašto ne biste razmotrili o pločicama s izgledom drva! Dodajte ove pločice na bilo koju površinu i dobit ćete topli rustikalni šik stil. Interes za ovim pločicama porastao je za 51 posto na Pinterestu, a mi ih viđamo na svemu, od kuhinjskih otoka do kamina.



Hygge
Možda je na putu do slave zaradio dosta kritike, ali svijetu jednostavno nije dosadio hygge danski koncept življenja. A dobar je pokazatelj Pinterest na kojem je porastao za 285 posto. I zato, ako još uvijek niste usvojili neki od hygge načina života, još uvijek stignete. Opremite svoj dom treperavim svijećama, pokrite kauč nježnim dekama i imajte pri ruci uvijek neku od svojih omiljenih knjiga.



Biljke penjačice
Ne treba vas čuditi da su se na ovom popisu našle i biljke s obzirom na to da je Pantone boja godine zelena. Ove godine su to biljke penjačice koje ne iziskuju puno brige, a nakon hladne zime u domu mogu biti pravo zeleno osvježenje. Što reći, osim da se na Pinterestu potraga za penjačicama povećala za čak 200 posto.


Mornarskoplava umjesto crne
Svi mi volimo skandinavski dizajn, ali ovog proljeća dizajneri se okreću od crene mat i oštrih bijelih shema boja prema mornarsko plavoj i dubokom plavetnilu. Kreditirajte svoj dom mističnim elementima baršunasto plavim zidovima visokog sjaja.





Foto: Pinterest

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 05:32