Transformacija za pet

PROSTOR U KOJEM SE ŽIVI I RADI Renoviran interijer od 45 m2

Vodimo vas u lijepo renoviran interijer od 45 četvornih metara na Manhattanu, koji nudi kreativna rješenja i pravi je primjer dobro organiziranog životnog prostora. Kad živite u unajmljenom prostoru, morate naći način kako da se nosite s njegovim manama.

Tako je vlasnik ovog interijera na Manhattanu, u kojem je živio kao podstanar, sanjao o preinakama koje bi napravio ako bi jednom postao vlasnik. Jako nizak strop u kupaonici, zatvorena kuhinja, skučen prostor za spavanje i nedostatak skladišnog prostora bile su samo neke od mana ovog interijera. Stan je više sličio na sobu u studentskom domu, nego na životni prostor poslovnog čovjeka.

Nakon mnogo godina rentanja učinio ga je svojim domom. No, sad je mogao napraviti organizacjiu baš onakvu kakvu je htio. Prostor je odlučio maksimalno iskoristiti i u potpunosti ga prilagoditi svojim potrebama.

Tako je najprije iskorišten vertikalni dio na kojem su nadograđeni skladišni prostor i mala galerija za spavanje. Stepenice koje vode na galeriju također su iskorištene kao dodatni prostor za pohranu. Zamijenjena je pozicija kupaonice i WC-a. Kuhinja je proširena koliko je to bilo moguće, i to tako da sada u nju mogu stati hladnjak i perilica za rublje, a sav vertikalni prostor također je iskorišten za kuhinjske ormariće. Moderan minimalistički namještaj izrađen je po mjeri kombinacijom bijelog medijapana i hrasta.

Foto: Raimund Koch

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 05:40