kakav pogled

Prostrana obiteljska kuća oponaša zadivljujući krajolik u kojem se smjestila

 Boutique Homes
Kuća se nalazi na središnjem obodu zemljišta, iskorištavajući aspekt koji sa svih strana pruža ovaj povišeni položaj

Casa Hualle je obiteljska kuća od 230 metra četvornih koja je smještena u zadivljujućem krajoliku jezera i otvorenih vidika ispod impozantnog vulkana Villarrica u Puconu, Čile, iako se radi o snovitom krajoliku ova kuća za odmor svojim izgledom je postala upečatljiv dodatak tom krajoliku. Projekt kuće potpisuju lokalni arhitekti iz studija Apuero Yutronic. Smještena na blago nagnutom mjestu kuća prihvaća ovo prirodno okruženje i izvanredne poglede te se stapa s njima kako u eksterijeru tako i u interijeru. Oblik i orijentacija građevine na dva kata odgovor je na ovaj nagnuti teren i mikroklimu područja.

image
Boutique Homes
image
Boutique Homes
image
Boutique Homes

Kuća se nalazi na središnjem obodu zemljišta, iskorištavajući aspekt koji sa svih strana pruža ovaj povišeni položaj. Prilazeći cestom, kuća se pojavljuje kao istaknuta jednostavna crna forma na padini, koja podsjeća na velike poljoprivredne šupe s kosim krovom pronađene na tom području.

image
Boutique Homes
image
Boutique Homes
image
Boutique Homes

Naizgled nasumičnom kompozicijom, ekspresivni, nepravilni oblik i skulpturalni oblici zgrade bivaju naglašeni u kontrastu s prirodnim okolišem. Odjeven u crno drvo, projekt uzima svoj primjer iz mnogih domova u regiji obloženih tamnim vulkanskim stijenama i maksimizira spektakularan pogled sa strateški postavljenih prozora.

image
Boutique Homes
image
Boutique Homes
image
Boutique Homes
image
Boutique Homes

Za razliku od tamne vanjštine, unutarnji zidovi su obloženi blijedom obojenom šperpločom. Oponašajući geometriju preklapanja krovne konstrukcije, strop teče krivudavo cijelom dužinom unutrašnjosti. Izloženi betonski podovi, koji sadrže crni vulkanski agregat, u kontrastu s blijedim zidovima i stropom. Čiste linije i prirodna suzdržanost interijera oličenje je jednostavnosti, dizajniran bez suvišnih detalja dajući naglasak taktilnosti materijala.

image
Boutique Homes
image
Boutique Homes
image
Boutique Homes
image
Boutique Homes
image
Boutique Homes

Organizirano oko središnjeg otvorenog prostora dvostruke visine koji služi kao društveno srce kuće, prizemlje uključuje dnevni boravak, potpuno opremljenu kuhinju s blagovaonicom i dvije spavaće sobe s kupaonicom s obje strane. U glavnu spavaću sobu s vlastitom kupaonicom pristupa se velikim, pametno dizajniranim stubištem koje služi i kao prostor knjižnice i studija, s galerijom koja gleda na glavne stambene prostore ispod. Promišljena apsolutno do posljednjeg detalja, kuća je ispunjena namještajem i sitnicama koje su osmislili sami arhitekti.

image
Boutique Homes

Ekološki dizajn uključuje značajke pasivne uštede energije koje potiču održivost, iskorištavaju ili minimiziraju solarni dobitak i reguliraju temperature pomoću toplinske mase, a primarno grijanje osigurava peć na drva. Kuću je moguće i iznajmiti za odmor preko Boutique Homes.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 08:07