JEDNOSTAVNOST I ESTETIKA

Prostrani obiteljski dom

Vodimo vas u obiteljski dom smješten u blizini Hannovera u Njemačkoj. Stan za četveročlanu obitelj uredili su dizajneri poljskog Shoko Design studija, kombinirajući skandivanski, rustikalni i moderni stil uređenja interijera

Renovacijom katnice stare 70-ak godina poljski dizajneri uspjeli su modernizirati prostor od 250 četvornih metara i prilagoditi ga životu mlade obitelji s dvoje djece. Preinakom osnovnih stvari i namještaja u domu pridonijelo se većoj funkcionalnosti i očuvanju starinskog rustikalnog daška.

U prizemlju obiteljskog doma dnevni boravak, kuhinja i blagovaonica uređeni su u obliku otvorenog tlocrta, a razdvajaju ih bijela, pomična staklena vrata koja vode do hodnika te stubišta. Na taj su način dizajneri interijera spojili tri prostorije u jednu te dodatno vizualno povećali kvadraturu doma.

Jednostavnost, estetika, prirodni materijali i praktičnost karakteristike su koje prevladavaju u interijeru, pogotovo kuhinjskom prostoru.

U kuhinji tako do izražaja dolazi zanimljiva kombinacija bijele i sive boje, iskombinirana s tamnijim detaljima poput visećih lampi, drvenih stolaca te ostalih dekorativnih elemenata. Materijali su prirodni, a podovi u cijelom stanu napravljeni su od nordijskog drveta.

Na gornjem katu nalaze se tri spavaće sobe te dvije kupaonice. Svijetli tonovi pridonose većoj količini prirodnog svjetla i dojmu prostranosti, a kao zanimljiv detalj dekoracije u jednoj od kupaonica nalaze se stare drvene ljestve.

Ostale fotografije renoviranog doma četveročlane obitelji u Njemačkoj pogledajte u našoj galeriji.

Foto: Maria Malinowski

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 15:23