pametno osmišljen radi najma

Prozračan četverosobni stan u obiteljskoj kući u Zagrebu

Iza projekta apartmana naziva Green forest u podsljemenskoj zoni u Zagrebu stoji Sonja Škvorc, arhitektica specijalizirana za unutarnja uređenja

Priča kreće čak iz Dubrovnika. Naime, moja kći Marija na Stradunu u svojoj trgovini prodaje turistima, među ostalim, i najpoznatije hrvatske delicije. Tijekom godina uspostavila je mnoga poznanstva pa su turisti prilikom boravka u Zagrebu često dolazili izravno u njenu firmu Marijina trpeza, čije je sjedište u obiteljskoj kući u zagrebačkoj ulici Črešnjevec.









Svi oni bili su oduševljeni ambijentom i zasipali je komplimentima. Neke od njih je i ugostila. S obzirom na to da su zaista guštali sjedeći na terasi i balkonima popraćeni pjevom ptica i šetajući okolnim sljemenskim obroncima s kojima se naša kuća stapa, biciklirali po prekrasnom zelenom području, ležali u visećim ležaljkama usred guste šume... došli smo na ideju da bi jedan dio kuće mogli preurediti za najam kako bi i drugi ljudi mogli osjetiti tu čarobnu atmosferu - priča nam Zdravko Malbaša, vlasnik danas četverosobnog stana za najam od 100 kvadrata kojeg je simbolično nazvao Green forest.



Stan se sastoji od tri spavaće sobe, velikog dnevnog boravka spojenog s kuhinjom i blagavaonicom, dvije kupaonice, ostave te terase i balkona.



Da u konačnici dobijemo ugodan i lijep stan za boravak pomogla nam je Sonja Škvorc, poznata arhitektica specijalizirana za unutarnja uređenja. Ona je inače i autorica nagrađivanog Upper Town Apartmana u Zagrebu o kojem ste već pisali. Ukratko, interijer je osmišljen tako da bude nenametljiv, svijetao i prozračan. Stil, boje i materijali usklađeni su tako da budu prilagođeni suvremenom životu, a sve u cilju potenciranja onog što nam je najvažnije kod interijera - ležernosti, udobnosti, optimističnosti i općenito kvalitete življenja. Pažljivo smo birali i gdje ćemo kupiti namještaj. Birali smo samo top brendove poput Scavollini kuhinje, jacuzzija, a detalje smo nabavljali u velikim trgovačkim centrima po Zagrebu - ističe vlasnik i dodaje kako se uređenje stana zapravo svodilo na “osvježavanje već postojećeg prostora i ispunjavanje nekih njihovih skrivenih strasti i hobija”.




Tako smo primjerice knjige koje su naši najbolji prijatelji smjestili na police jako blizu stropa, a rasvjetu neočekivano ispod tih polica. Tako smo izbjegli osvjetljenje stropa. No, ono što nas najviše veseli jest što naši gosti otvoreno uživaju u blagodatima boravka ovdje. Osim već spomenutih pozitivnih karakteristika, sada nam govore kako ih oduševljava i fascinantan izlazak sunca koji gledaju s prozora stana. Tu je i blizina divne Medvednice, kao i mogućnost odlaska na Sljeme, a nadamo se da će gradnja žičare još više pridonijeti popularnosti ovog apartmana za najam s obzirom na to da je udaljena od stana oko 500 metara - komentira Zdravko Malbaša i dodaje kako mu gosti već sada sugeriraju da bi tijekom zimske sezone trebao organizirati odlazak na skijanje. O najmu ovog stana možete saznati više na poveznici Apartman Green Forest.






Foto: Neja Markičević/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 10:11