UREĐENJE DOMA

Prozračni obiteljski dom

 

Uređenje obiteljskog doma koji možete vidjeti na fotografijama osmislio je dizajnerski tim tvrtke Hozo Design čija je želja bila stvoriti uravnoteženi izgled prostora u kojem se spajaju neutralna paleta i detalji upečatljivih nijansi, luksuz i jednostavnost. Iako je općeniti stil ovog prostora jednostavan, elementi odabrani za svaku prostoriju stvaraju izražajni stil s naglaskom na udobnosti i ljepoti.




Glavna prostorija u ovom stanu velika je, prozračna, svijetla i otvorenog plana s blagovaonicom, dnevnim boravkom i kuhinjom u jedinstvenom prostoru. Svijetlu paletu odabranu za prostor dodatno ističe prirodno svjetlo koje prodire kroz velike prozore i tanke zavjese. U skladu s njegovim opuštenim dizajnom za stan su odabrani dekorativni elementi jasnih i čistih linija i suzdržanih boja.






Pritom se u glavnoj prostoriji javljaju elementi od drva koji daju nužnu toplinu prostoru, a tu ulogu imaju i detalji poput jastučića i taburea u boji, ali i razigranog geometrijskog uzorka koji se javlja na kuhinjskoj pozadini.





Prostrana kuhinja s dugim kuhinjskim poluotokom u koji je ugrađen sudoper odlično komunicira s ostatkom prostora te omogućuje druženje s ostalim ukućanima dok se pere suđe i kuha, a za doručak je predviđen simpatični visoki stol s dvije barske stolice. Po cijelom se prostoru protežu bijeli ugradbeni elementi za odlaganje stvari koji stvaraju ujednačen i elegantan izgled.




U stanu se nalaze i dvije spavaće sobe, jedna za odrasle, a druga za dijete. U obje prostorije prevladava neutralna paleta koja se javlja i u ostatku stana, uz iznimku glavne spavaće sobe u kojoj pažnju privlači zid iza kreveta zagasite plave boje dodatno ukrašen uzorkom od zlatnih linija.

Izvor: Home Designing

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 15:08