POGLEDAJTE VIDEO

Prvi smo zavirili u novi showroom Josipe Maras. Izgleda impresivno!

 Biljana Blivajs/Cropix
Cijeli poslovni kompleks zamišljen je kao izložbeni prostor u kojem, logično, glavnu ulogu imaju tapete

U novonastalom zagrebačkom kvartu na križanju Heinzelove i Darwinove ulice otvoren je Studijo Boutique Factory, nova oaza umjetnosti tvrtke Studijo Wallart, koju je pokrenula grafička dizajnerica Josipa Maras. Riječ je o novom poslovnom kompleksu koji objedinjuje sve faze proizvodnje zidnih tapeta pod istim krovom - od idejnog koncepta, dizajna, razvoja i proizvodnje.

Prostor već na prvi pogled odaje dojam, moglo bi se reći, umjetničke galerije. To je mjesto gdje svaka tapeta - od ukupno postavljenih 26 koje prekrivaju zidnu površinu od čak 450 kvadrata - priča svoju priču. Upravo su tapete, kako i priliči jednoj tvornici tapeta, u glavnoj ulozi. Izložene su u svim namjenama za koje ih tvrtka izrađuje: na zidovima, stropovima, vratima i frontama ormara u lanenoj izvedbi; u vodootpornoj izvedbi imaju ih u kupaonici, unutar tuša i u kuhinji iza radne ploče. Neke od zidova krase canvasi koji su također dio asortimana.

image
Biljana Blivajs/Cropix
image
Biljana Blivajs/Cropix
image
Biljana Blivajs/Cropix

Josipin cilj bio je, kako kaže, stvoriti ugodno poslovno iskustvo za arhitekte, dizajnere i ostale klijente diljem svijeta te istodobno osigurati zadovoljstvo rada iza kulisa. Interijerom prevladavaju profinjenost, pastelne boje te namještaj s potpisom hrvatskih i svjetskih brendova.

Studijo Boutique Factory prostire se na 200 kvadrata, s tim da je 80-ak kvadrata ostavljeno za proizvodnju s predviđenim prostorom za rast u slučaju potrebe, a ostatak se rasporedio na tri ureda, showroom, kuhinju i dva sanitarna čvora.

- Iako imamo showroom, prostoriju baš za primanje klijenata i razgledavanje uzoraka, cijeli je prostor zamišljen da bude jedan veliki showroom. Mjesto gdje će naši klijenti iz prve ruke moći vidjeti i doživjeti cjelokupni proces: gdje se crtaju te tapete, gdje se odrađuje logistički dio, priprema, dizajn i komunikacija s klijentima, kako i na koji način se proizvode jedne od najljepših tapeta na svijetu. Također se može vidjeti i osjetiti ideja kako ovaj brend živi, kako tretira ljude i u kakvim uvjetima se stvara i proizvodi u Hrvatskoj. Ovo je jedinstven kompleks i prvi ovakav na ovim prostorima gdje se klijentu pruža mogućnost uvida u cijelu priču - ističe Josipa.

image
Biljana Blivajs/Cropix
image
BILJANA BLIVAJS/CROPIX

Za uređenje je bila zadužena dizajnerica Klaudija Zubčić.

- Prepustili smo palicu za interijer Klaudiji. Želja je bila na jednom mjestu bez kaotičnog dojma prikazati 26 različitih tapeta plus 70-ak različitih manjih uzoraka u okvirima. Sad kad gledamo taj interijer ne možemo se nadiviti ugođaju mira i elegancije koji stvara taj miks koji na papiru zvuči poprilično hektično - kaže Josipa.

Njezina velika želja za podnu oblogu bila je dekorativna smola koju je izveo Dizajn Pod. Neutralna, sivo-bež nijansa poslužila je kao polazišna točka za druge tonove i materijale. U istoj boji napravljeno je i postolje stola, a u skladu s tim je odabrana i podna keramika koja je nenametljiva, ali opet daje dozu luksuza u bogatstvu materijala. Namještaj je uglavnom u bež nijansi kako bi tapete mogle "disati", a zaposlenici ugodno raditi.

Glavni adut showrooma je veliki ormar koji u sebi na zanimljiv i dosad neviđen način krije prikaz 70-ak različitih uzoraka tapeta. U sklopu ormara su od istog materijala napravljena skrivena vrata koja vode u kuhinju.

image
Biljana Blivajs/Cropix
image
Biljana Blivajs/Cropix

Preseljenje u novi prostor, kaže Josipa, bilo je nužno jer su dosad bili na Aveniji Dubrava, u dva poslovna prostora koja međusobno nisu bila povezana. Tadašnja prvotna zamisao bila je da u jednom prostoru bude showroom, a u drugom uredi i proizvodnja, no to je zbog tijeka proizvodnje bilo teško izvedivo pa je proizvodnja bila podijeljena u oba prostora. Te manjkavosti, kaže, natjerale su ih da krenu u potragu za dugoročnim

- Također, Studijo se razvija te raste velikom brzinom. Zadnje tri godine smo doslovno svake godine morali raditi iskorake po pitanju kapaciteta - kaže te dodaje kako ih je, nakon nekoliko mjeseci pasivnog te mjesec dana aktivnog traganja za novom lokacijom, osvojila ova blizu centra i tik uz Radničku cestu, koja je žila kucavica poslovnih zbivanja u gradu.

rješenjima.

image
Biljana Blivajs/Cropix
image
Biljana Blivajs/Cropix
image
BILJANA BLIVAJS/CROPIX

- Kad je u pitanju potraga za nekretninom, ja čvrsto vjerujem u onaj trenutak ‘to je to‘, koji još imaš priliku doživjeti pri odabiru partnera ako si rođen pod sretnom zvijezdom - kaže Josipa.

Ulaskom u ovaj objekt, pojašnjava, odbacili su sva pitanja i sumnje koje su imali na drugim mjestima.

- Pozicija prostora je dragulj, osvijetljen je i otvoren s tri strane gdje svi zaposlenici imaju priliku uživati u vremenu i okolišu te ujedno imati dojam da ništa ne propuštaju od zbivanja vani. A rezultat nakon uređenja je takav da jedva čekam doći na posao - zaključuje Josipa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. studeni 2023 17:58