U POSJETU

Prvi stan bračnog para u Zagrebu uređen uz ograničeni budžet

Dizajnerica Mirjana Mikulec sa svojim timom potpisuje uređenje ovog šik životnog prostora. Trosobni stan od 63 četvorna metra u obiteljskoj kući u Zagrebu, sastavljen od dnevne zone i dviju spavaćih soba, uskoro će postati prvi dom mladoga para

San o zajedničkom životnom prostoru postao je stvaran uz pomoć dizajnerice interijera Mirjane Mikulec. Dizajnerica je sa svojim timom osmislila interijer poštujući želje vlasnika, koje se nisu mogle u potpunosti ostvariti zbog ograničenog budžeta. Stoga druga spavaća soba čeka neka bolja vremena, a unutarnji i vanjski otvori nisu mijenjani. No, zato su kupaonica, kuhinja i dnevni boravak s blagovanjem doživjeli temeljitu preobrazbu. Ona se odnosila na nove podne i zidne obloge u vidu keramike i parketa koji imitiraju seljački pod, boju na zidovima, sanitarije i namještaj. Vlasnici su željeli lijep, ali jednostavan i nepretenciozan prostor bez puno detalja, koji će biti maksimalno funkcionalan i moderan, ali neće slijepo robovati trendovima. Tako će biti stilski zanimljiv i privlačan dulje vrijeme. Bojama vlasnici također nisu željeli previše eksperimentirati jer nisu ljubitelji jakih boja ni uzoraka.


- U ovom stanu mladenačko-trendovskog štiha odlučili smo se za neutralnu kolorističku osnovu od sivih, bijelih i bež tonova te ih provukli cijelim prostorom, uz dodavanje crnih i plavih akcenata. Bijela dominira u kuhinji i kupaonici jer je riječ o prostorima manje kvadrature pa ih se nije smjelo zagušiti tamnim nijansama - objašnjava Mirjana Mikulec.

GRANICA

Dnevna zona otvoren je prostor sastavljen od boravka, blagovanja i kuhinje uvučene u nišu, a vizualno su odijeljeni namještajem, odnosno različitim materijalima. Trosjed stvara granicu između blagovanja i boravka, a trendi heksagonske pločice i šank odvajaju kuhinju od ostatka prostora. Upravo su ta dva kuhinjska elementa zbog crne, odnosno sive boje učinili savršenu protutežu asketski bijelim i pročišćenim ravnim linijama kuhinjskih fronti koje umjesto ručki imaju elegantne JC profile.

STIL

Zahvaljujući tamnoplavoj koja se nalazi na dijelu zida te na podu u obliku tepiha, namještaj u boravku više je došao do izražaja.

- Za blagovanje smo odabrali prirodno drvo, želeći naglasiti da je baš dojam topline u ovom prostoru najbitniji. Dodatnu originalnost blagovanju osigurali smo različitim stolcima te crno-bijelom minimalističkom visilicom - ističe Mirjana Mikulec, dodajući da su u spavaonici prije svega htjeli maksimalno iskoristiti prostor kako bi se u njemu našlo što više garderobnog prostora te ga pretvoriti u smirujući, elegantan i sofisticiran prostor.

To je postignuto upotrebom sivih nijansi, štukatura na zidovima te krevetom s visokim tapeciranim uzglavljem. Tamnosiva nijansa zida iza kreveta omogućila je da izgled i ljepota ležaja dođu više do izražaja. Jedan od upečatljivijih detalja u sobi je plitka polica na zidu, koja se nastavlja na ugradbeni garderobni ormar. Kako zbog dimnjaka u uglu ormar nije mogao ići do kraja zida, dizajneri su umjesto skladišnog prostora osmislili policu, koja stilski podiže prostor na višu razinu. Stilu uvelike pridonose i komoda u boji drveta te bogati sivi tepih, koji su prostoru dali toplinu i intimu, kao i parketni pod.

Piše: Jasmina Šaban
Foto: Darko Mihalić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. travanj 2024 22:25