REAGIRAJTE NA VRIJEME

Prvi znakovi da je vrijeme za popravak krova

Popravak ili zamjena krova projekt je koji često odgađamo, kako zbog financijskog dijela, takoi zbog kompleksnosti postupka

Ipak, sanacija krova vašeg doma nešto je što nipošto ne biste smjeli odgađati, pogotovo ako se na krovu vaše kuće pojavljuju sljedeći znakovi.

1. Komadi šindre počeli su se otkidati

Ovo je jedan od prvih znakova da je vrijeme za sanaciju ili zamjenu krova. Ako govorimo o funkcionalnosti, možete zamijeniti samo jedan dio šindre, ali tada će se na krovu vidjeti da ste radili sanaciju što nije uvijek najbolje rješenje.

Ako ste estetski tip i prezentacija vam je jako važna, to vam sigurno neće biti jedna od opcija - radije ćete zamijeniti čitavi krov. Na to će vam otići više vremena i novca, ali će rezultati biti trajniji.

2. Šindra je napukla

Još jedan znak da je vrijeme za sanaciju krova. Šindra uglavnom puca kao rezultat utjecaja vjetra, a u tom slučaju odmah ju trebate zamijeniti. Za početak možete promijeniti samo dijelove koji su napukli, ali u slučaju da se pucanje nastavi, rezultati će biti vidljivi tek ako zamijenite cijeli krov.

3. Na krovu ste primijetili mahovinu

Još jedan ključni pokazatelj da ćete možda trebati zamijeniti svoj krov je ako na njemu vidite mahovinu. Iako vam se možda čini da je mahovina na krovu neobična dekoracija koja će vaš dom učiniti posebnijim, mahovina je zapravo pokazatelj potencijalnog problema.

4. Čini vam se da je dio ili čak cijeli krov ulegnut

Ovo je jedan od onih znakova kada biste se trebali ozbiljno zabrinuti oko stanja vašeg krova. Naime, ova pojava najčešće ukazuje na to da postoji problem s krovnom konstrukcijom koji nužno morate riješiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 06:15