Posjed uređen u provansalskom stilu u Istri

Pun pogodak!

Posjed uređen u provansalskom stilu u Istri

  • INFO: Villa Ivano u centralnoj Istri
  • UREĐENJE: vlasnici
  • KONTAKT: www.myistria.com

U blizini mjesta Svetvinčenat smjestila se vila Ivano. Ovo zdanje postavilo je ljestvicu uređenja imanja na našem najvećem poluotoku zaista visoko. Pogledajte zašto!

Bez obzira na nešto veću udaljenost od obale, centralna Istra već dugo je omiljena destinacija turista. Razlog za to su prekrasno uređene kuće, vile i imanja za odmor kojih ovdje ne nedostaje. Naravno, jedan ud glavnih uvjeta za bolji booking je da objekt ima bazen, a to su znali i vlasnici vile Ivano. – Od početka smo znali da je bazen obavezan element, pa smo veliku pažnju posvetili upravo bazenu dugom deset metara i prostoru oko njega. Prostor za sunčanje, ležaljke i prostrana natkrivena terasa najdraži su dio kuće nama i našim gostima – pričaju vlasnici. Villa Ivano nalazi se u blizini pitoresknog mjestašca Svetvinčenat, a od mora je udaljena samo dvadesetak minuta vožnje.

U prizemlju ima jednu spavaonicu s bračnim i pomoćnim ležajem, dnevnu sobu, kuhinju, blagovaonicu, dnevni boravak i kupaonicu. Cijela vila uređena je u provansalskom stilu, dominantne boje su tipične mediteranske sa prevladavajućom bijelom i svijetlim nijansama drva u kombinicaji sa ciglom, a sve je upotpunjeno nenametljivim dekoracijama i naglašeno šarmantnim drvenim gredama. Ipak, dašak boje dodan je u kuhinju koja je azurno plave boje s velikom radnom plohom na otoku koji može služiti i kao šank. Iznad otoka nalazi se viseći element sa šipkama na koji se može odlagati posuđe i na taj način uštedjeti na mjestu u ormarićima. Kuhinja je opremljena svim potrebnim uređajima.

U nastavku kuhinje nalazi se stol za objedovanje za dvanaest osoba. Prostran dnevni boravak prepun je dnevne svjetlosti, a neočekivani moment je izduženi prozor u ravnini s podom a visok oko pola metra koji pruža zanimljiv pogled prema okućnici. Gornji kat sadrži još jednu spavaću sobu s kupaonicom, a ističe se dodatnim ležajem na galeriji. – Jako volimo galerije, lijepo izgledaju, i odličan su izbor za dobivanje dodatnog prostora – ističu vlasnici i dodaju kako njihova vrši i dodatnu funkciju. – Dakle, osim što je na galeriji dodatni ležaj, prostor ispod nje čine prostrani ormari u koje stane zaista puno stvari – kažu. Iz spavaće sobe može se izaći na dodatnu terasu s koje se vidi dvorište.

A dvorište uz sve navedeno ima i dječje igralište s ljuljačkama, toboganom i kućicom te prostranu livadu i uređenu okućnicu za brojne igre kako za djecu tako i za odrasle. Naravno, tu je i veliki roštilj-kamin s malom ljetnom kuhinjicom gdje se ljeti najčešće spremaju delicije. Osim ljeti, kuća je divna i zimi, kada se ekipa okuplja oko kamina u dnevnom boravku. Fasada je napravljena od svijetlog kamena i vizualno podignuta s tradicionalnim istraskim plavim škurama, koje kući daju dozu tradicionalnog štiha. Sve u svemu, kuća za odmor sa stilom kakva se rijetko viđa!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 01:08