Cool mjesto

Radno mjesto kao francuski atelijer: Novi ured marketinške agencije Alert u blizini Cvjetnog trga

 Sanja Jagatić
To su, zapravo, dva spojena građanska stana koja su adaptirana. Interijer je radio dvojac Franić - Šekoranja

Brojni među nama rade u okruženjima koja su pomalo dosadna, a vrlo često nisu uopće estetski privlačna ili dizajnirana. No takva sigurno nije situacija za tim marketinške agencije Alert, čiji smo prekrasni ured posjetili u centru Zagreba. Vlasnica Lana Bedeković Rosandić spremna je na sva naša pitanja, a mi ih imamo zaista puno. Počinjemo od početka, od lokacije.

- Da, nalazimo se u blizini Cvjetnog trga, po uzoru na sve svjetske marketinške agencije koje svoje lokacije odabiru na najboljim adresama u središtima gradova i izvan poslovnih zona. Tomu je više razloga, no jedan je zasigurno činjenica da su centri gradova živi 24/7, vibriraju, ljudi su na terasama, razmjenjuju ideje, kreativci se druže, lako je uočiti nove trendove u svim segmentima što je važno za ovaj posao - pojašnjava Lana.

image
Sanja Jagatić
image
Sanja Jagatić

Ambijent ima puno prirodnih materijala, kao što su drvo i kamen, uz par akcenata. Boje su neutralne, a stil klasičan

image
Sanja Jagatić
image
Sanja Jagatić

TVRTKE I MAJSTORI

Unatoč nepredvidivoj prošloj godini, vlasnici agencije uspjeli su završiti i useliti se u vlastiti agencijski prostor koji im omogućava da rade u prostoru i interijeru u kojem je tim još kreativniji, koji inspirira, u kojem vole boraviti, ali u koji rado dolaze i njihovi poslovni partneri, suradnici i klijenti.

- Način na koji je prostor projektiran u smislu funkcionalnosti omogućava cijelom timu da bude još produktivniji u vremenu kada je sve bitnije biti brži, bolji i fleksibilniji i kada je komunikacija među timovima i članovima tima krucijalna za ostvarivanje izvrsnosti kojoj težimo u svemu. Dugo smo tražili prostor u kojem ćemo sve to naći, a kad smo ga konačno našli, počela je cijela situacija s pandemijom. Tada nam je i u potresu dosta stradao stari ured, no uspjeli smo tijekom kasnog proljeća ubrzati sve radove - prisjeća se vlasnica.

image
Sanja Jagatić
image
Sanja Jagatić

«Odabrana su atraktivna, moderna rasvjetna tijela s potpisom, namjerno jako velikih dimenzija, koja savršeno izgledaju u prostoru ovakve visine»

image
Sanja Jagatić
image
Sanja Jagatić

Sam prostor čine dva spojena građanska stana koji su u potpunosti adaptirani. Cijeli interijer je, u suradnji s investitorima, radio poznati dvojac Franić - Šekoranja tj. Studio Franić Šekoranja.

- Kako smo željeli da agencija izgleda kao atelijer, te smo pri izradi moodboarda koristili najviše fotografije francuskih stanova i atelijera, njihov studio bio je logičan izbor s obzirom na njihovu estetiku - objašnjava Lana Bedeković Rosandić i dodaje kako su oba stana bila u derutnom stanju tako da je bilo potrebno mijenjati sve.

- Od podova, stolarije, zidova… Baš sve. Najzahtjevniji dio bio je pronaći tvrtke i majstore koji poštuju rokove i uopće mogu izraditi zamišljeno s obzirom na to da je dosta toga rađeno baš i samo za ovaj prostor. No ipak, moram pohvaliti izvođača, tvrtku Timex koja se uhvatila u koštac sa svim našim, ali i zahtjevima Studija Franić Šekoranja - zadovoljna je vlasnica.

image
Sanja Jagatić

U interijeru ima puno prirodnih materijala kao što su drvo i kamen, uz par akcenata. Boje su neutralne, cijeli interijer je vrlo klasičan, a velikim i visokim sobama dominiraju pomno promišljene štukature koje cijelom prostoru daju određenu dozu pompoznosti.

- Saša Šekoranja se malo igrao, pa je slike stavljao izvan okvira štukatura jer smo željeli ostaviti i dojam nesavršenosti. Na tome još radimo jer prostor punimo fotografijama i umjetnošću, dodajemo kreativni nered, a on korištenjem izgleda sve bolje, što nam je bio i cilj - ističe i kaže kako je posebna priča i rasvjeta.

- Odabrali smo atraktivna, moderna rasvjetna tijela s potpisom, jako velikih dimenzija, a koja savršeno izgledaju u prostoru ovakve visine i u kontrastu s ostatkom prostora. Svaki komad namještaja i svaki dekorativni predmet u ovom prostoru priča svoju priču. Dizajneri su savršeno kombinirali skandinavski, talijanski, ali naravno i hrvatski dizajn - priča vlasnica, a nas zanima tko je autor umjetničkih slika.

image
Sanja Jagatić
image
Sanja Jagatić
image
Sanja Jagatić

NAMJEŠTAJ

- Svi pitaju za slike, ha-ha. Sve slike velikog formata radio je Saša Šekoranja. Sada dodajemo ilustracije mladih ilustratora poput Hane Vrce i Hane Tintor, ima ovdje poznatih slikara poput Šebalja, upravo smo dobili na poklon predivnu sliku Nine Murtić... Saša i Dean su stvarno fantastično osmislili cijeli prostor i svaki predmet u njemu. Neke stvari su izrađene prema njihovim ili zajedničkim zamislima s odličnim hrvatskim proizvođačima poput tvrtke Inros. Svi njihovi stolovi pod brendom Mono oduševljavaju na prvu svakog tko ih vidi. Također, Hrvoje Rosandić iz te tvrtke pomogao nam je izraditi i komode i kuhinju - nabraja Lana i dodaje kako su radne stolice Vitrine, a oko velikog dijela namještaja i rasvjete imali su pomoć stručnjaka iz Themelije, Trike, Et Cetere, Marnicha, Špine, Modusa...

- Parket je iz domaće tvrtke Galeković, dio dekoracija iz preslatkog dućana Tvoje, suđe je samo za nas radio studio Croker, a naš klijent Philips razveselio nas je caffe aparatom LatteGo - nabraja simpatična vlasnica, a mi njoj i njezinom timu želimo da još dugo uživaju u svom prekrasnom prostoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. travanj 2024 15:46