Trgovina Here be Dragons

Raj za fanove fantastike i fantasyja

 

Neobična trgovina "Here Be Dragons" otvorit će vrata sredinom kolovoza u zagrebačkoj Tkalčićevoj ulici. Bit će to druga poslovnica te trgovine - prva je otvorena prošle godine u Splitu, u Dioklecijanovoj palači. Ponuda će biti ista - u Zagrebu će se tako moći kupiti sve vrste sitnica koje žele zaljubljenici u Tolkienova djela, "Igru prijestolja"," Harryja Pottera", "Star Wars", baš kao i drugi geekovi i gameri.







Dok je splitska trgovina uređena srednjovjekovno, u Zagrebu će prostor izgledati pomalo drukčije. Vlasnici ne odaju previše detalja, jer kažu kako žele da to bude iznenađenje. Dodaju da će se u prostoru naći dizajnerska rješenja iz muzeja Georgea R. R. Martina u Santa Feu. U njoj će fanovi moći kupiti brojne stvari koje dosad nisu imali prilike nabaviti u Zagrebu. Tako će, primjerice, fanovi Harryja Pottera moći kupiti čarobne štapiće, nakit (poput vremokreta), repliku Hogwartsa, majice, dnevnike s bojama pojedinih domova, pa čak i repliku metle Nimbus 2001. Cijene variraju, pa će tako štapići stajati 281 kunu, majice 179 kuna, vremokret koji je koristila Hermione Granger 411 kuna... Svi predmeti koji će se u ovoj trgovini moći nabaviti licencirani su, što znači da je njihovu proizvodnju odobrio vlasnik autorskih prava, zbog čega su malo skuplja od onih koja se rade bez te dozvole.




Trgovina u Zagrebu otvara se nakon uspjeha splitske. Ona je bila jedinstvena na Balkanu: ulazak u trgovinu zapravo je ulazak u svijet magije. Zato su, objašnjava nam direktor tvrtke Mario Mutvar, ulazna vrata u trgovinu skrili u zidu, u prostor su smjestili velikog zmaja s kojim se turisti svakodnevno vole fotografirati, a na zidovima su srednjovjekovni štitovi.






- Htjeli smo našim kupcima dati više od šalica i magneta za hladnjak. Punih šest mjeseci smišljali smo kako stvoriti posve drukčije iskustvo kupnje, koje je istodobno namijenjeno najvećim fanovima, ali i onima koji su samo u prolazu i žele pronaći nešto zanimljivo - objašnjava Mario.




Izvor: Like!

Foto: Branko Čović

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 05:51