boje i geometrija

Razigrani stan za veselu obitelj

Svakom domu dobro dođe malo boje, neovisno o njegovoj veličini i stilu uređenja. Tako će u minimalističkom interijeru koji detalj u jarkoj i vedroj boji potpuno promijeniti dojam prostora te učiniti prostor toplijim i još ugodnijim za boravak, a isto vrijedi i za klasično ili pak često hladno industrijsko uređenje.





Boja kao detalj koji zaista oživljava prostor iskorištena je i u uređenju doma koji možete vidjeti na fotografijama, a u koji je dizajnerski studio Plasterlina uključio vesele komade u boji koji podižu dojam. Osnovno uređenje stana obilježava jednostavna, neutralna paleta boja s puno svijetlog drva zbog čega se oni dijelovi stana u kojima je prisutna boja još više ističu.








Svijetli i osunčani stan funkcionira kao skladna cjelina, s odličnim detaljima koji objedinjavaju prostorije. U dnevnom boravku pažnju odmah privlači šareni tepih geometrijskog uzorka, kao i crveni držači polica na zidu u inače jednostavno uređenoj prostoriji. Geometrija je još jedan element koji čini prostorije zanimljivima, s elementima poput visilica, neobičnih polica i okvira izvedenog oko televizora.





Svijetlo drvo ima važnu ulogu u objedinjavanju cijelog prostora pa se tako proteže u kuhinju, prekriva strop i dijelove poda, a javlja se i u spavaćim sobama koje su pomno dizajnirane. Od povišene platforme odvojene od ostatka prostora rastegnutom crvenom špagom pa do crne strukture koja uokviruje krevet za spavanje u drugoj prostoriji, njihovo je uređenje i više nego domišljato.








Izvor: Home Designing

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 17:24