Trend koji ne jenjava

RECEPT ZA SREĆU Maleni dom i jednostavan život

Skupljaj trenutke, ne stvari!

Jeste li se ikad zapitali koliko bi život bio jednostavniji da nismo upali u začarani krug materijalizma? Čak i kada se riješimo stvari koje ne koristimo, zapravo si radimo prostor za kupovinu novih koje pohranjujemo i čuvamo sve do novog ciklusa i tome nema kraja, zar ne? Već smo do sada puno pisali o malim domovima, jednostavnim i elegantnim kućicama u kojima svaka stvar ima svoje mjesto i svrhu. Dakle, od luksuznih kampera, jednostavnih kućica u karavanima ili čak kuća na drveću, imamo nove fantastične primjere mikro stila života koje vrijedi istražiti.

Laëtitia Dupé tvrtke Tiny House Baluchon dizajnirana je za francuski par, novo prebivalište nalazi se u francuskim Alpama, ima prekrasan pogled i dovoljno prostora za život.

Pogledajte kako su Mande i Ben Tucker od školskog autobusa napravili avanturističko vozilo opremljeno sa svime potrebnim za nezaboravna putovanja.

Projekt A45 je reinterpretacija tradicionalne kuće A oblika, poznate po kosom krovu u mikro kuću koja se može na bilo kojem mjestu izgraditi u kratkom vremenu Bjarke Ingels group (BIG).

Arhitekt Gerardo Broissin dizajnirao je prozirnu kućicu na stablu koja lebdi među drvećem i vegetacijom u dvorištu Mexico Cityja.

Banjo, jedinstveni maleni domovi, ručno izrađeni u Byron Bayu od tvrtke Little Byron Co.

Ecological Living Module ili EDM kuća dolazi s "malom zidnom farmom". Projekt potpisuju Gray Organschi Architecture i Yale Center for Ecosystems in Architecture.

Šumska kuća 02 arhitekta Chu Văn Đông iz tvrtke D12 Design.

DroomPark Buitenhuizen pruža mogućnost boravka u Nizozemskoj u malim kućam. Projekt potpisuje Tiny Houses DroomPark, Instagram @tinyhousesdroomparken.

Kabinu br.2 je dizajnirao Espen Surnevik za tvrtku PAN Treetop Cabin u Norveškoj.

Kuća Ryana Zimmera, Sagle, Idaho.

Izvor: www.yankodesign.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. ožujak 2024 17:47