Prirodni dekor

Recept za uspjeh: Svečana atmosfera i rustikalni ugođaj u divnoj kamenoj kući na selu

 Aresta Arquitectura
Kako stvoriti svečanu atmosferu i ne preopteretiti interijer ukrasima i dekoracijama? Evo kako!

Vlasnici ove španjolske kuće znaju odgovor. Glavna stvar je učiniti božićni dekor što je moguće bliže stilu kuće. Ovdje je rustikalni interijer kuće uređen prirodno, tradicionalno s pokojim zlatnim elementom. Božićno drvce ukrašeno je zlatnim i zelenim kuglicama, a buketi i božićni aranžmani postavljeni su po cijeloj kući. Snijeg ovdje ne pada, stoga je bilo sasvim prikladno koristiti domaće lokalne biljke. Tijekom zimskih praznika cijela se obitelj okuplja oko kamina i za stolom, a čarobni duh blagdana ovdje vlada čak i u uz nedostatak snijega i leda!

image
Aresta Arquitectura

Vlasnici ove kamene kuće za odmor otvorili su vrata kako bi proslavili nekoliko dana punih čarolije. Kuću su kupili 2013. godine i uredili ju za odmor obitelji.

image
Aresta Arquitectura

Drvene grede, prozori, predivno zimsko svjetlo i kamin bili su više nego dovoljan razlog da i ove godine u kući provedu blagdane.

image
Aresta Arquitectura

Ovdje su novi prozori mnogo veći nego u tradicionalnim kućama ovog kraja i omogućuju uživanje u pogledu na zapadni dio imanja.

image
Aresta Arquitectura

Prije nego što je dobila svoj sadašnji izgled, koristila se u potpuno druge svrhe. Susjedi su kuću koristili za držanje životinja, a za obnovu je zaslužan arhitekt Jordi Vidal Mir iz studija Aresta Arquitectura. Projekt se sastojao od prilagodbe dvije manje građevine velikoj kući.

image
Aresta Arquitectura

Svaki detalj se računa, a iza sofe je ogledalo na ormaru ukrašeno borovim vijencem, sa svjetlima i zlatnim listićima.

image
Aresta Arquitectura

Stol je postavljen pored prozora kako bi se iskoristila prirodna svjetlost, a niske svjetiljke su tu kako bi osigurale ugodnu atmosferu. Plavi jastuci odgovaraju boji odabranoj na stolu.

image
Aresta Arquitectura

Tajna nezaboravnih božićnih dekoracija je u detaljima poput borovih grančica prikupljenih u šumi na ogledalima ili stola ukrašenog klasičnim detaljima poput izrezbarenih čaša, ali s jarkim tirkiznim stolnjakom.

image
Aresta Arquitectura

Tirkizni trka na stolu savršen je dodatak bež stolnjaku i lijep način da se istaknu zlatni svijećnjaci.

image
Aresta Arquitectura

Prekrasne čestitke sa starim tiskanim motivima daju intiman i osoban dodir stolu.

image
Aresta Arquitectura

Svjetleća zvijezda, vijenac s razglednicama iznad kreveta ... Božić se može na mnogo načina ušuljati u spavaću sobu.

image
Aresta Arquitectura

Ovu divnu dekoraciju iznad kreveta vlasnica je sama izradila od kartica s biljkama iz kalendara, špage i lampica.

image
Aresta Arquitectura

Tu je i vijenac koji najavljuje dolazak Adventa i simbol je nade, a u Španjolskoj je običaj da se izrađuje od borovih grana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 14:48