Grad rekorder

Renoviran stan od 25 kvadrata u staroj jezgri grada Rovinja. Cijena? Visoka

Manji stan površine 25 kvadrata u staroj jezgri, pogodan za turistički najam, u zgradi iz 16. stoljeća, potpuno je renoviran. Cijena iznosi 125.000 eura

 Remax Centar nekretnina
U redovnim izvještajima Hrvatske turističke zajednice Rovinj uvijek stoji na prvome mjestu

Broj noćenja i turista u tom gradu svake godine sve veći, a i cijene nekretnina sve su više: sad su u rasponu od 3000 do 9000 eura po kvadratu, pa i ekstremnih 10.000 eura za najekskluzivnije u ponudi.

image

Manji stan površine 25 kvadrata u staroj jezgri, pogodan za turistički najam, u zgradi iz 16. stoljeća, potpuno je renoviran. Cijena iznosi 125.000 eura

Remax Centar nekretnina

MANJI STANOVI

Potražnja za nekretninama u Rovinju je kontinuirana tijekom cijele godine. Relativno povoljnu ponudu stanova našli smo u agenciji Remax Centar nekretnina, i to u staroj jezgri grada. Na tom području grada u ponudi su stanovi manje veličine od 25 do 30 kvadrata za koje je potrebno izdvojiti od 80.000 pa do 100.000 eura.

Potražnja za kupnjom i najmom sekundarnog doma kontinuirana je tijekom cijele godine

- Uz manje renoviranje, ovakvi stanovi su odmah pogodni za turistički najam te su popunjeni najčešće tijekom cijele godine. Iznimno su zanimljivi investitorima iz turističkog sektora jer, prema statistici, upravo se takvi manji stanovi i najbrže iznajme. Najčešće ih unajmljuju parovi ili mlađi turisti kojima je važna blizina svih sadržaja - kaže Marko Rubbi iz agencije Remax Centar nekretnina.

image

Marko Rubbi, Mihaela Medić i na vrhu Velibor Brkić

Remax Centar nekretnina

Kada, pak, govorimo o kupcima koji traže nekretnine kao svoj sekundarni dom, cijene kvadrata kreću se i do 10.000 eura, recimo za kvadrat kuće na ekskluzivnoj gradskoj lokaciji ili u novogradnjama u blizini centra s prekrasnim vizurama na Rovinj i cijeli arhipelag. Takve nekretnine kupcima osiguravaju visoku razinu komfora.

Rovinj krasi bogato naslijeđe prirodne i arhitektonske ljepote kojom mami uzdahe posjetitelja iz cijelog svijeta. Osim ljepote i bogatog kulturnog naslijeđa, Rovinj ima jednu veliku prednost - strateški je na odličnoj poziciji kupcima iz inozemstva.

image

Rovinj Sunset Residence je novogradnja od šest stanova visoke privatnosti blizu centra i mora. Zgrada modernog dizajna s velikim terasama i prostranim balkonima. Cijena iznosi 4500-5000 eura po kvadratu

Remax Centar nekretnina

GRADNJA

- Najviše je kupaca iz Njemačke, Austrije, Italije i Slovenije. I to su oni koji ne žive ovdje tijekom cijele godine, odnosno koji već imaju barem jednu nekretninu za stanovanje. Uglavnom imaju više od 40 godina. U Rovinju je i sve više kupaca iz SAD-a i Velike Britanije. Tržište nekretnina tu je izrazito dinamično, što najbolje potvrđuju broj kupaca i količina upita - ističe Marko Rubbi.

Cijene su u rasponu od 3000 do 9000 eura po kvadratu, pa čak i do 10.000 eura za ekskluzivne nekretnine

Prezentirao nam je novi projekt Rovinj Sunset Residence. Riječ je o novogradnji koja se sastoji od šest stanova visoke privatnosti na izvrsnoj lokaciji blizu centra i mora. Zgrada je modernog dizajna te ju karakteriziraju velike terase i prostrani balkoni. U gradnji će, kako kaže, biti korišteni visokokvalitetni materijali, a budući vlasnici uživat će u tehnološkim prednostima te zgrade.

- Čim smo uvrstili ovu zgradu u našu ekskluzivnu ponudu, dobili smo upite iz Njemačke i Austrije. Inozemni kupci izrazito traže takvu vrstu nekretnine za svoj sekundarni dom jer kada su na odmoru, žele imati jednake uvjete stanovanja kao u svom primarnom domu - kaže Rubbi koji u Rovinju radi u timu s kolegama Mihaelom Medić i Veliborom Brkićem.

Za stan u toj zgradi potrebno je izdvojiti od 4500 do 5000 eura po četvornome metru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. travanj 2024 00:15