dom s karakterom

Renoviran stan u središtu grada: Mikrocement, mramor i drvo, zemaljani tonovi i skandinavski stil

SALVA LÓPEZ
Bio je to stan s mnogo malih prostorija, ali je ostavljao dojam prostora s puno mogućnosti

Jedno je sigurno, bivši vlasnici ovog stana na trgu Plaza Narcis Oller u Barceloni sigurno ga ne bi prepoznali. Ne samo zato što je u potpunosti obnovljena, već i zato što su uvedeni novi materijali poput mikrocementa, mramora i drveta koji unutrašnjosti daju sasvim drugačiji ugođaj. Mikrocement ili beton decoratif je cementni premaz od 3 do 5 mm koji se ravnomjerno nanosi na površine. Može se nanositi na pod, zid, klupice, umivaonike, ploče umivaonika, u tuš i daje svim prostorijama jedinstven i osoban karakter, zahvaljujući različitim teksturama, a mogu biti grube, srednje ili fine. Njegova zanatska primjena čini svaki rad jedinstvenim i ekskluzivnim... nikada nećete naći površinu jednaku drugoj. Osim toga njegova čvrstoća prednjači nad ostalim vrstama obloga stoga nema straha od pucanja. To se postiže vrstom granulacije koju možete odabrati, od najfinije do najgrublje, ove najgrublje su namijenjene podovima dok finije idu na zidove i mogu se vidjeti u gotovo svim sobama ovog stana.

image
SALVA LÓPEZ
image
SALVA LÓPEZ
image
SALVA LÓPEZ

No, krenimo redom. Bio je to stan s mnogo malih prostorija, ali je već na prvi pogled ostavljao dojam prostora s puno mogućnosti. Stan su arhitekti iz studija Conti doslovno porušili kako bi obnovili sve što su mogli i pokazali njegovi puni potencijal. Sve su bacili i krenuli ispočetka.

image
SALVA LÓPEZ
image
SALVA LÓPEZ

S tim praznim platnom bilo im je jasno da postoje izvorni elementi koje treba sačuvati, a katalonski svod je jedan od njih. Obnovili su ga i ostavili vidljivim. Također su dali izraditi kompletnu vanjsku stolariju po uzoru na izvornu i unutarnja vrata s antiknim mjedenim lajsnama i kvakama, a na pod su postavili parket od tamnog prirodnog drveta.

image
SALVA LÓPEZ
image
SALVA LÓPEZ
image
SALVA LÓPEZ
image
SALVA LÓPEZ

Vlasnici su mladi par s bebom koji često priređuje večernja druženja, pa su kuhinju otvorili prema dnevnoj sobi. Taj dio kuće gleda na trg i danju je ispunjen svjetlošću. Kuhinja je opremljena kombinacijom lakiranog namještaja, radnih površina od mramora poput otoka, te policama od prirodnog hrasta.

image
SALVA LÓPEZ
image
SALVA LÓPEZ
image
SALVA LÓPEZ
image
SALVA LÓPEZ
image
SALVA LÓPEZ
image
SALVA LÓPEZ

I kuhinja i kupaonice imaju karakter koji savršeno definira vlasnike, a koristili su mikrocement, mramor i drvo kao glavne materijale. Svatka od prostorija ima boju koja definira stil. Dakle, glavna kupaonica izrađena je od svijetlosivog mikrocementa, s tamnoplavim zidom i mramornim završecima, te ručno izrađenim ormarićem od prirodnog hrasta. Unutrašnjost tuša ima kamen okruglih rubova, a slavine su od sjajnog mesinga. U drugoj kupaonici izgrađena je kada od mikrocementa u boji terakote. U ovom slučaju je umivaonik izrađen od keramike, a slavine su kromirane.

image
SALVA LÓPEZ
image
SALVA LÓPEZ

Svaki milimetar stana je osmišljen s velikom pažnjom, a gotovo sav namještaj je izrađen po mjeri. Hodniku su dali važnost i napravili policu s ormarom od drveta i ratana koji služi kao garderoba te skriva perilicu i sušilicu rublja. Također su dizajnirali i izradili po mjeri dvije sofe, i stol od hrasta za blagovanje. Sjajan dom s karakterom!

Izvor: AD

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 08:47