Restoran Mrkva

Restoran s ukusnim i jelima na biljnoj bazi
Profil
Adresa:
Trg kralja Tomislava 13, Samobor
Radno vrijeme:
pon - sub od 8 do 23 sata
Cijene:
kava 8 kn, sok 10-15 kn, hamburger 24 kn, wok 28 kn

Početkom jeseni u centru Samobora se otvorio ugostiteljski objekt zanimljiva imena Mrkva. Posjetiteljima nudi gotova jela spravljena isključivo od biljnih namirnica i to u tri koncepta – fast food, raw food i kreativno kuhano dnevno jelo. Iz Mrkve tvrde kako su cijene prilagođene svakom džepu i s obzirom na kvalitetu vrlo povoljne. – Od sličnih objekata razlikuje nas želja za stvaranjem povoljne hrane namijenjene ljudima koji na brzinu žele nešto zdravo pojesti – kažu vlasnici Mrkve. Iz ponude izdvajaju Mrkva\’s burger, Falafel, Wok s rižinim rezancima i tofuom, sirove torte koje oduševljavaju izgledom i okusom te smoothieje.

Objašnjavaju kako sve rade na sliku i priliku tradicionalne hrane. Namirnice nabavljaju isključivo na lokalnoj samoborskoj tržnici, a u dogledno vrijeme planiraju koristiti samo proizvode domaćih OPG-ova. – Osim toga, cilj nam je pokrenuti vlastitu proizvodnju na području Samobora – najavljuju iz Mrkve. Teže korištenju proizvoda kojima je prirodno stanište Hrvatska, odnosno rogač umjesto kakaa, leća umjesto soje itd. Osim domaćim namirnicama, posebna pažnja pri izradi jela posvećuje se nutricionističkim savjetima, higijeni te ljubaznosti i spontanosti u komunikaciji s gostima. Mnogo vremena odvajaju za savjetovanje s ljudima koji nisu sigurni koju prehranu bi odabrali za svoj organizam. – Sretni smo što nemamo goste već stvaramo prijateljstva s ljudima koji nas posjećuju i uživaju u našim jelima – zadovoljni su vlasnici Mrkve.

Prostor njihova restorana ima 8 kvadrata, a ime Mrkva dao je jedan od osnivača cijele priče, koji je u trenutku inspiracije pri osmišljavanju imena odabrao baš ovo zvučno i simpatično povrće. – Opća slika je da vegetarijanci jedu trave ili mrkve, što nam je dalo poticaj da restoran nazovemo onako kako nas ljudi doživljavaju – kroz smijeh pričaju vlasnici. Na sebe su preuzeli zadaću, objašnjavaju, dokazivanja kako jelo napravljeno na isključivo biljnoj bazi može biti vrlo ukusno i zasitno.

Izvor: Magazin Like!

Tekst: Daria Mertek

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 16:54