Spektakl

Revolucionarni toranj: Zgrada od 16 katova sa 187 stanova i pukotinom iz koje raste šuma

 MAD Architects
Zgrada od 16 katova sadržavat će 187 stanova za iznajmljivanje i ima preko 1000 četvornih metra otvorenog okruženja

Arhitektonski studio MAD Architects nedavno su otkrili dizajn svog novog projekta stambenog objekta „One River North” u Denveru, Colorado, prenosi Designboom. Revolucionarni toranj ima za cilj redefinirati urbani život i nalazi se u živopisnoj sjevernoj četvrti Denvera (RINO). „One River North” zamagljuje granicu između izgrađenog i prirodnog okruženja, crpeći iz bogatog krajolika Colorada kako bi što zornije predočila iskustvo penjanja po planinskom terenu.

image
MAD Architects

Zgrada od 16 katova sadržavat će 187 stanova za iznajmljivanje i ima preko 1000 četvornih metra otvorenog okruženja, uključujući vodene elemente i uređenu stazu koja prolazi kroz četiri kata. Osim toga, krovna terasa od 632 četvorna metra, s bazenom, toplicama i vrtom uokvirenim dalekim pogledom na stjenovite planine, neprimjetno će spojiti prirodnu ljepotu stambene građevine s krajolikom neposredno iza. „One River North” uključivat će i 742 četvorna metara maloprodajnog prostora u prizemlju.

image
MAD Architects
image
MAD Architects

Najvažnija značajka tornja koji su projektirali MAD arhitekti u Denveru je uređena pukotina od 10 katova. S ovim elementom eksterijera, dizajnerski tim crpi inspiraciju iz raznolikih reljefa Colorada - evocira uspon od podnožja staze i kanjona, do vrha stjenovitih planinskih vrhova. Ova skulpturalna pukotina otvara poglede stanovnika prema okolini i umeće prirodu u urbani kontekst.

Projekt je upravo krenuo s gradnjom i očekuje se da će biti dovršen krajem 2023. Smješten na sjeveroistočnom rubu RINO-a blizu željezničke stanice, „One River North” učvršćuje novi val visokih zgrada koje oblikuju hrabru novu viziju za kreativnu četvrt u Denveru.

image
MAD Architects
image
MAD Architects

Kevin Ratner, suosnivač Max Collaborative komentira: „One River North” je model kako bismo trebali živjeti, okružujući se prirodom, unoseći prirodu u naše domove i stvarajući autentična, biofilska iskustva zajedno s modernim udobnostima i pogodnostima .

Dizajn MAD arhitekata koji je inspiriran prirodom bio je pod utjecajem legendarnih reljefa Colorada i spaja prirodu i arhitekturu kako bi nadahnuo dobro uravnotežen život. Njezina staklena fasada također je rebrasta s rešetkama koje reguliraju sunčevu svjetlost i omekšavaju njezinu vizualnu prisutnost, oblikujući spokojno utočište u visinama.

image
MAD Architects

Ma Yansong, osnivač i glavni partner MAD-a, nastavlja: „Ako moderne gradove smatramo pejzažima koje je stvorio čovjek, moramo dizajnirati kanjone, šume, potoke i slapove, pretvarajući betonske šume u drugu prirodu.”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. lipanj 2022 16:38