Aktualno

Rok za prijavu šteta za hitne sanacije produljen do 30. lipnja 2021. godine

 GORAN MEHKEK/CROPIX
Stanari višestambene zgrade u Zagrebu, u suradnji s upraviteljem zgrade, tvrtkom Monel, dobili su sredstva za hitnu sanaciju dimnjaka

Građani čije su zgrade oštećene potresom na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije mogu se prijaviti za dodjelu sredstava za radove hitne sanacije do 30. lipnja 2021., što je produljenje roka za osam mjeseci od prvotno planiranog.

Riječ je o sredstvima za isplatu novčane pomoći u ukupnom iznosu od 100 milijuna kuna, pri čemu svaka samostalna jedinica u zgradi može dobiti do 12 tisuća kuna. Sredstva su namijenjena za sanaciju dimnjaka, popravak ili zamjenu zabatnog zida, popravak dizala te nužnu privremenu zaštitu zgrade od utjecaja atmosferilija i uklanjanja/pridržanja opasnih dijelova zgrade koji mogu ugroziti život i zdravlje ljudi.

Rok za prijavu trebao je isteći 31. listopada ove godine, o čemu smo pisali prošli tjedan, kada smo ukazali na manji odaziv građana i njihovu zabrinutost da zbog cjelokupne procedure, koja uključuje utvrđivanje oštećenja, projekt sanacije, odabir izvođača te naposljetku izvođenje radova, neće stići predati prijavu na vrijeme, kako bi nakon završetka radova dobili povrat sredstava.

Prema podacima Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, do 23. listopada zaprimljene su 1323 prijave, pri čemu je izdano 428 rješenja, od kojih se najveći dio njih odnosi na višestambene zgrade i stambeno-poslovne zgrade. Izdano je i 552 zaključka kojima se, između ostalih, tražila dopuna dokumentacije. Prijavama je zatražen povrat u iznosu od 73,9 milijuna kuna.

Stanari višestambene zgrade s 12 stanova u Nodilovoj 6 u Zagrebu, u suradnji s upraviteljem zgrade, tvrtkom Monel, dobili su sredstva za hitnu sanaciju dimnjaka oštećenog u potresu, a prijavili su se i za ugradnju kondenzacijskih bojlera

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 04:35